Viata

I-am cerut mâna în Malta

In urma conversațiilor din precedenta postare, de pe blog, am atins un subiect sensibil in zilele noastre. Datorita limitărilor generate de apariție virusului SARS-COV-2 sa vorbești/scrii despre călătorii vine cu o mai puternică încărcătură emoțională, pe latura nostalgică.

Va spuneam că am reușit să vizitez destul de mult în perioada ce a precedat pandemia COVID-19.

Un loc care îmi va rămâne în inimă va rămâne Malta. Este un loc minunat unde peisajele mediteraneene se îmbină cu o serie de denumiri mai puțin europene (de origine arabă aș crede, dar nu o luați de bună fiindcă nu am studiat acest aspect).

Cu toate acestea nu știu dacă m-aș mai întoarce. Nu pot spune că mi-a displăcut ceva, ci din contră. Dar e o locație destul de mică că întindere spațială, reprezentata de doua insule importante, din care una principală. Clar mai prezintă mistere nedescoperite, dar timpul, banii și energia i-aș direcționa către o nouă destinație.

Ce mi-a plăcut în Malta?

În primul rând m-a izbit un contrast cu așteptările, chiar după ce am am părăsit aeroportul, în ceea ce privește arhitectura locală… Am crezut că am aterizat în Bagdad, Kabul (un fel de dust din counter strike).

In al doilea rând peisajele naturale sunt interesante pentru cei care sunt obișnuiți doar cu pădurile de foioase și conifere. Clar e ceva altfel.

Un subiect favorit îl reprezintă pentru mine turismul culinar. Ador cultura transmisă prin stimularea papilelor gustative și receptoriilor olfactivi.

Sunt fan fructe de mare. Aici poți găsi caracatiță gătită în zeci de moduri și la fel de gustoasă în fiecare nouă abordare. De asemenea o specialitate locală este, și nu trebuie sa o ratați, oricât de flafy vi s-ar părea iepurele. Am avut totuși și o experiență inedită, prin faptul că am servit o friptură de cal.

Ce recomandă Malta?

Un sistem de mijloace de transport în comun perfect! Integrat, intermodal, accesibil, civilizat, digitalizat fix ce-i lipsește României la nivel local (excepție poate făcând astăzi două trei orașe precum Cluj Napoca).

Moneda locală fiind euro.

Engleza este vorbită la orice pas.

Înghețată italiană! Gelato!

Blue lagoon – Laguna Albastră chiar e un loc unic și care merită vizitat o dată în viață (cel puțin o dată în viață).

Tagged , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.