Hophead este un producător de bere artizanală românească. Berea aceasta este îmbuteliată la Cluj, intr-o sticlă de 0.33 cu o etichetă atractivă. Este o bere nefiltrata și nepasteurizată, de aici și aspectul tulbure din pahar.
Sincer să fiu nu m-a atras de când am văzut-o în pahar așa neașezată. M-am gândit cumva dacă nu cumva este alterată, nu părea omogenă. Am mai băut beri nefiltrate, chiar extrem de proaspete, de exemplu la berăria Ursus tot în Cluj. Mirosind-o prezenta un parfum plăcut fructat, dar cu iz de ghimbir. Gustând deja a fost o decizie, curajoasă din partea mea să beau tot conținutul sticlei din moment ce nu mi-a plăcut de la prima înghițitură. De precizat că sticla era bine sigilată, data expirării depășea cu cel puțin 6 luni momentul deschiderii, deci berea era ok, nu face, în schimb, o chimie cu mine!
Nu mi-a plăcut nici la final, după ce m-am chinuit să o beau toată din pahar, fără să vomit, acel precipitat care rămânea pe pahar. Da, o fi drojdie dar nu mi se pare ok. Nu am băut bere făcută de casă, îmi imaginez că poate fi așa, dar nu la berea din berărie…îmi dai bere de pe fundul butoiului?
Apreciez că fac berea din ingrediente naturale, deși nu înțeleg ce caută lactoza în bere. Lactoza și alcoolul poate nu sunt o combinație foarte bună, cel puțin în ochii mei nu! Hophead Little D conține: apă, malț de orz, fulgi de ovăz, hamei, lactoză și drojdie.
Este tipul de bere pe care nu-l agreez. Aromă de ghimbir și ceva citrice dar nu ca la un cidru, la mine aromele astea au un efect vomitiv. Detest Ursus Panda Pale Ale! Dacă agreați tipul ăla de aromă la bere, atunci nu vă luați după gusturile mele!
Berea artizanală Hophead Little D de la Cluj nu este pentru mine! Poate voi mai acorda o șansă berăriei Hophead, fiindcă am văzut și alte versiuni de bere de la ei, dar cu ceva rețineri!
De vreo 5 ani aveam si eu o idee similara sa ma apuc sa scriu despre beri de nisa, ba chiar imi facusem o colectie mica de beri culese de peste tot, pana la urma, le’am baut pe toate, dar mi’a fost prea lene sa scriu! Poate intr’o zi …. :))
Revenid la subiect, ce ai baut tu e berea, bere … aia naturala, nepasteurizata, adica aia era berea inainte de inventarea filtrarii si pasteurizarii care a transformat’o (datorita globalismului 😛 ) in produs industrial ce sacrificat savoarea unei beri bune ce era vanduta de afacerile micilor berarii locale. 🙂
Din păcate nu mi-a plăcut savoarea aia citric-ghimbiroasa :)), nu o agreez deloc. Țin minte că am mai găsit precipitat din asta la o bere din aia cu aromă de grapefruit, cred că la un Ciuc. Mă gândesc că-i drojdie, firește, dar parcă nu-s chiar așa “drojdier” în cât să văd și drojdia in băutură. Parcă îmi strică vibe-ul despre propria-mi persoană.
Și chiar nu am înțeles ce caută lactoza acolo. Bere cu lapte?