Viata

Gulia noutate în meniu

Mai ce să zic, până anul acesta nu știu dacă am mâncat gulii. Posibil să se fi întâmplat o dată, dar sincer nu îmi amintesc prea clar.

Anul acesta am semnat și niște gulii, care au ajuns la maturitate în perioada asta.

Gulia pare un fel de varză fara foi, la gust. Am preparat-o doar ca salate.

Se ia bucata gulie se curăță partea exterioară, coaja, și se spală. Apoi o dam pe răzătoarea mare, după câte asezonăm cu sare, piper și oțet balsamic!

Dacă sunteți familiarizați cu ea, dacă știți rețete bune, vă rog să îmi comunicați că mai sunt în grădină și ne dorim să mai diversificăm. Plus că am câteva plicuri cu semințe, luate pentru la anul.

2 thoughts on “Gulia noutate în meniu

  1. Am descoperit aceasta leguma recent, o vedeam numai in magazine. Ciudata inventie, nici ridiche, nici varza.

    1. Pai eu invenție? Nu este soi natural? E drept că prin zona mea nu am văzut și nu am auzit de gulii (cel puțin în zona Bacăului ziceai gulii la napii porcești).

Leave a Reply

Your email address will not be published.