Viata

Fermier urban

Pandemia m-a forțat să fac ceva în casă, cum nu puteam face multe lucruri și tot râvneam la a ajunge în natură, am decis să aduc un petec din natură acasă.

Primul pas a fost achizitoarea unor suculente, din Dedeman. A unui cactus din Auchan. Toate acestea erau atât de mici că puteau fi considerate microplante.

În acest moment arată a plante în toată regula, cred că ați văzut o parte din ele, când am scris ce facem cu apa rezultată de la dezumidificator.

În același timp am cumpărat câteva ghivece pentru flori și m-am apucat de sădit, am avut și niște alveole pentru răsaduri la un moment dat, dar nu a ieșit nimic de pe urma lor.

Cu ce am rămas?

Am sădit niște busuioc și pare că i-a mers bine. În același timp, am cumpărat de la piață de la un bătrânel un ghiveci cu ardei iuți.

Prima recoltă de ardei iuți am strâns-o acum văd că ne pregătim pentru a doua. Spun asta, fiindcă a înflorit imediat după ce am recoltat primul set de ardei iuți, de un roșu aprins.

Busuioc vs ardei iute

Am cules o tură de busuioc și l-am pus la uscat. Același lucru l-am făcut și cu ardeii iuți, mă gândeam că ar fi buni la iarna la cârnați sau ca fulgi de ardei iute după ce se usucă bine și îi trec prin mojar.

Ardei iuți și busuioc proaspăt

În același timp am și ardei iuți proaspeți și busuioc. Din păcate nu prea folosim la mâncare, soția nu prea agrează busuiocul, dar poate din experiența asta voi putea să mai reușesc să am alte plante aromatice.

Știu că am mai încercat și alte soiuri de plante, cum ar fi o ceapă fideluță, dar n-am văzut vreun fir.

Mi se pare că un preview a ceea ce va însemna mutatul la casă cu grădină. Este interesant, în același timp, să ai un colțișor verde în locația urbană, în care îți petreci majoritatea timpului (după serviciu).

Leave a Reply

Your email address will not be published.