Viata

Facultatea

>Am fost astazi sa ma incriu in anul universitar 2010-2011, am alergat toata ziua prin oras, ma doar toate oasele.
Ma duc la universitate sa platesc nu stiu ce taxa, despre care am auzit ca in urma unui protest al Ligi Studentiilor  a fost redusa de la 200 de Ron la doar 30 de Ron, un lucru bun ce sa zic, dar sa vedeti de al universitate sunt trimis la facultate si de acolo dupa ce completez 3-4 formulare, in care lipseau doar ce lucrari dentare aveam, in rest avea de toate. De la facultate am fost expediat din nou la universitate pentru a plati acea taxa si porma trebuia sa ma intorc la facultate pentru a primi un bilet pentru camin…Am plecat spre camin dar nu mai dadeam de el, ca sa il gasesc intr-un tarziu in marginea orasului, zic eu “macar o sa avem liniste”. Prima impresie nu a fost tocmai placuta, fiind varuit cu o culoare verzuie decolorata si invechita de trecerea timpului.Ajuns la camin a trebuit sa completez alte 2 formulare spre disperarea mea si ghinion am nimerit in pauza de masa care era cica de jumatate de ora, dar care defapt a durat mai mult de 45 de minunte.
A trebuit sa completez la acte de era sa imi fracturez “antebratul” ca tipul de pe Targu Ocna. Prea multa birocratie in Romania!
Urc cu entuziam scarile, ca era ceva de urcat, am nimerit la etajul 3. Prima impresie placuta, aveau usi metalice care aratau bine. Deschid usa si stupoare, toate asteptarile mi s-au nazuit pe loc, gasesc niste conditii spartane:  paturi , mese vechi arse, scaune de pe timpul primului razboi mondial, doua sifoniere din epoca asta si un perete mazgalit cu markerul. Stau pe pat, ma gandesc. Totusi nu-mi venea a crede, dar totusi nu eram intr-un cosmar. Era real.

5 thoughts on “Facultatea

  1. >Birocratia este ca mai mare prostie a secolului nostru.
    Despre conditii insa: nu sunt fonduri. De ce nu sunt? Asta e o poveste lunga, lunga, in care Fat Frumos e jefuit de Zmeul cel Rau.

  2. >Nu-i rau. Macar esti in siguranta cu acele usi metalice ;). Maine ma duc si eu sa ma cazez. Tine-mi pumnii :)))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *