Viata

Evolutia un fenomen natural!

Orice drum in viata reprezinta o evolutie… poti sa ai o evolutie buna sau o evolutie slaba(ca in domeniul financiar-bancar “evolutie negativa”).

Evolutie nu inseamna neaparat ceva pozitiv, sau o evolutie pozitiva nu inseamna ca are si partile ei negative.
In inginerie esti sfatuit sa alegi conform cunostintelor, experientei, flerului si de ce nu intuitiei ingineresti (instinctului ingineresc) compromisul cel mai favorabil.
De ce?
Fiindca viata este plina de compromisuri…un exemplu clar ai nevoie de bani, muncesti mai mult ai implicit mai multi bani dar in acelasi timp nu mai ai timpul si/sau energia sa te poti bucura de ei. Deci trebuie ajungi la un compromis intre timpul liber pe care ti-l doresti, banii pe care vrei sa-i castigi si timpul dedicat muncii efective.

Aceste alegeri depind, de la caz la caz de la indivizi la indivizi insa ele exista. Fiecare evolueaza intr-un sens…

Imi place sa dau exemplu cantaretii de hip hop care la inceput, fac muzica de placere, se imbraca in haine largi si totul este ok insa nu prea au bani, faima, notorietate. In timp ei ating nivele satisfacatoare de avutie, faima, notorietate, se imbraca la costum( la patru ace) dar muzica lor lasa de multe ori de dorit. Ex: Pitbull(apare in toate melodiile dar nu da plus de valoare), Snoop Dog(ce a fost si ce a ajuns), exemplele pot continua…


surse foto : gq.com si cinemaic.wordpress.com

12 thoughts on “Evolutia un fenomen natural!

 1. de-asta s-a introdus termenul de ,,involutie”. Putem evolua din anumite puncte de vedere, si, simultan, putem involua in cadrul altor aspecte. E clar ca nu le putem avea pe toate, orice plus, aduce un minus cu el. Orice alegere presupune un pret, un sacrificiu.
  Ramane sa decidem ce e mai important pentru noi si in ce arii vrem sa ne dezvoltam, sa evoluam.

 2. Am auzit replica de : Pitbull este cantaretul meu preferat si am auzit-o din gura unei persoane trecute de 35 de ani. Sa pic pe jos nu alta. Ai atins un punct sensibil cu acest post.

 3. Da, da, foarte corect spus, uite ce involutie spectaculoasa cunoaste blogul meu de exemplu. Toate se intampla cu un motiv, nu stiu care este acela, dar voi afla in curand. Este timpul pentru ceva nou in viata mea, bloggingul e de domeniul trecutului de acum.

   1. Pentru ca e un fenomen firesc in blogging, mai ales la bloggerii mici. Noi venim si plecam, doar cei mari rezista pe baricade…

     1. Pai iti trebuie multe, dar in principal sa fii un deschizator de drumuri. Nu vezi ca toti cei mari au acelasi stil?

Leave a Reply

Your email address will not be published.