Viata

Efectele ploilor intense din zilele trecute

Efectele apei în exces nu s-au lăsat mult așteptate. După cum puteți observa în imagini vișinile au început să crape. Cireșele puține, ce-i drept le-am cules de săptămână trecută fiindcă le mâncau păsările.

Duminică a plouat zdravăn, am înțeles că localitatea a apărut și la știri…noi mari probleme nu am avut. A trebui să drenez apa din jurul pomilor fiindcă în general precipitațiile sunt reduse și în urma plantării au rezultat niște “ligheane” mai mari în jurul pomilor.

Îmi pare rău că la vreo 4 pomișori nu am reușit să ajung, fiindcă într-o zonă de cam 20*7 mp pământul era moale și mă afundam.

Legumele nu păreau afectate, dar vedem în perioada următoare ce se mai întâmplă.

Omul este nemulțumit în general de orice, nu mă plâng că a plouat…a fost secetă, pământul a avut nevoie de apă. E drept că a plouat mult, dar asta este!

6 thoughts on “Efectele ploilor intense din zilele trecute

 1. Salut,
  Am inteles ca incepand de astazi se va instala o arsita mare.
  “am înțeles că localitatea a apărut și la știri” – da, da. Am vazut filmari cu apa care ajungea pana la genunchi.

  1. Din fericire la noi nu s-au întâmplat nimic chiar am de gând să mă mai înalt puțin când voi incepe să construiesc

   1. Da, nu ar fi rau sa te ridici undeva la 1 – 1,5 m. Nu ma pricep la partea de constructii dar matematic gandind, daca te ridici 1m nu cred ca vei mai avea probleme.

  1. Aseară în Galați a luat-o din loc iar cu ploaie, grindină…rezultatul rapid. Orașul abia că nu s-a inecat. Încă nu am informații dacă a bătut grindina și la mine la moșie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.