Viata

Educatie "de cacao"

>Am iesit aseara din intamplare pe balcon si ce sa vad , un copil care vroia in brate la tatal lui .
Ma uit mai atent si imi dau seama ca era o fetita la vreo 2-3 anisori despre care cred ca obosise mergand pe jos si incerca sa ii atraga atentia tatalui , ceea ce mi se pare ceva firesc . Nu-i asa?
Tatal incearca sa o convinga ca e frumos sa mearga pe jos ca ceilalti copii dandu-i cateva exemple , dar sa vedeti ca intervine “Fulga” interpretata de maicasa cred si ii spune copilei “taci din gura si fi cuminte ca te faci de cacao” . Nu mi-a venit sa cred ca e adevarat ce se intampla cum dracu sa ii spui unui copil de 2-3 ani astfel de expresii ? Oare idioata nu-si da seama ca nu vorbesc pe aceeasi limba ? Si mai vrea sa fie ascultata , auzi ! Poi daca educatia asta o primeste in cei 7 ani de acasa normal ca peste cativa ani o sa para sarmanul copil ca a fugit de acasa in cei 7 ani , cu asa parinti inadaptati si tembeli pe deasupra ce poate sa devina pe viitor acea micuta decat o alta “fulga” urmand modelele din familie !

5 thoughts on “Educatie "de cacao"

  1. >aseara venind de pe faleza intalnesc un grup de etnie neprecizata mergand in directia opusa. 2 mame si vreo 4 puradei.
    era unu de vreo 5 ani: ma-sa ii zicea cv asta mic o lua la injuraturi, dupaia il injura si il ameninta si ea, si el idem, o conversatie minunata mama-fiu ce o intalnesti usor pe drumurile patriei. asta da educatie! ce zici tu acolo e asa… un fleac

  2. >dap, da gandeste-te ca si ma-sa a invatat-o la fel, si pe ma-sa lu ma-sa la fel, etc etc

  3. >Din pacate, chiar e la ordinea zilei asemenea limbaj, sau mai rau, cum spunea Costin. Degeaba se da vina pe ,,noua generatie". Suntem rezultatul parintilor nostri. Si daca majoritatea parintilor nu isi cenzureaza limbajul in preajma copiilor, rezulta o generatie de cacao – sa utilizez termenul cu pricina.

Leave a Reply

Your email address will not be published.