Viata

Educația necesită investiții!

Prezentul articol pornește de la un anunț publicat de un părinte, bănuiesc, pe un grup de Facebook local.

Părintele în cauză caută cei mai buni profesori de matematică și română pentru meditații, pentru clasa a 4-a (școala primară). Aș înțelege dacă ar fi doar din pricina faptului că “școală online”, dar nu cred că este așa am mai auzit în alte rânduri mulți părinți care își dau copii la meditații de la vârste fragede. Sincer nu-i înțeleg, aș înțelege dacă ar învăța ceva ce nu se găsește la școală gen o limbă exotică, pian, canto, balet, activități sportive sau ceva ce nu este uzual îmi trece prin minte “aritmetică mentală japoneză”.

De ce ți-ai aglomera copilul cu meditații la matematică și română de dificultate primară?

Acel timp l-ați putea petrece împreună, fiindcă să fim serioși sunt noțiuni le care le stăpânesc majoritatea părinților, fiind noțiuni folosite de zi cu zi. Cu atât mai mult de un părinte care se exprimă corect pe Facebook, dând dovadă de abilități de comunicare și de abilități digitale în același timp.

Educația copilului este cea mai de preț, investiție în viitor!

Fie că vorbim de viitorul individului sau viitorul societății. Problema este, cel puțin în viziunea mea, că mulți părinți încearcă să scape de obligația educației copilului prin bani. Educația necesită resurse, multe resurse, dar nu doar financiare. O educație corectă necesită deopotrivă timp dedicat copilului (atenție), sentimente (dragoste, emoții) și ceva resurse financiare. Toate acestea vin la pachet firește, după caz și cu ceva sacrificii.

Acum vreau să mă transpun și în locul acestor părinți, nu văd sincer o altă problemă decât lipsa timpului, adică a disponibilității, dar pentru copilul tău cred că merită efortul să îți faci timp. Nu cred că necesită mai mult de o oră jumătate două să parcurgeți materia zilnică, iar dificultatea tehnică până la clasa 4 nu cred că există plus că unde nu găsești soluții poți să întrebi să te informezi.

Deci zic să acordăm atenție nevoilor copilului și să încercăm să rezolvăm câteva aspecte și în casă nu să externalizăm toate procesele ca într-o firmă fiindcă copilul nu este un produs sau un serviciu!

Astfel cred că ar diminua industria aceasta gri/neagră a meditațiilor școlare.

Tagged ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.