apa, Viata

Dunarea inghetata imagini

Dupa cum sititi Dunarea a inghetat pe sute de kilometri, doar in tara noastra, dar poate si prin alte state… cum s-a auzit una ca asta, unii din teribilism sau inconstienta s-au si aventurat pe mini-banchiza de gheata ce acoperea suprafata apei:

De ce se incearca lumea “marea cu degetul”, si se expune unui pericol destul de mare chiar daca temperaturile au creat un strat destul de gros de gheata? Pai cei doi si-au riscat viata doar pentru un taifas si o sesiune foto…cu telefonul mobil!

Mie chiar mi se pare o nebunie.
Sunt eu fricos? Prefer sa consider ca tin la viata mea, sunt tanar si vreau sa traiesc mai mult…nu de alta dar vreau sa ma bucur si eu de pensie ca de asta o sa platesc la stat taxe timp de 40 de ani.

Prefer sa raman pe mal, pe uscat:

Imi place apa… dar nu la temperatura care o are acum si nu daca exista riscul sa fii prins sub gheta si sa mai auzim de tine la primavara. Desi este o plasa, la “cotul pisicii” unde ii prinde pe toti a caror soarta a fost sa moara inecati in Dunare.

Sa vedem care-s mai curiosi ca mine, cel putin pe hartie!
Care dintre voi s-ar fi aventurat pe Dunarea inghetata? Unii am inteles ca au incercat chiar sa o traverseze…

Tagged , , , , , ,

36 thoughts on “Dunarea inghetata imagini

  1. deci, ai face nitel pe inconstientul :)? Eu unul nici daca ar traversa multa lumea nu m-as avanta pe gheata :(, mi-e frica!

   Ms

   1. Sunt două vorbe de duh:
    “Frica trece primejdia rea!“ si
    “De ce îşi e frică nu scapi!“ … acum depinde în care ai mai multă încredere!

 1. Ai dreptate, dar daca nu risit nu castigi ! Pe de alta parte, daca risti o patesti. Hm….eu nu mai stiu in care din zicalele astea sa mai cred 🙂 . Oi fi n-oi fi nebun, eu m-as avanta pe acolo, dar singur, pentru ca sunt destul de slab si mai mult ca sigur nu s-ar sparge ghiata si doamne fereste de as cadea chiar as fi curios daca experienta mea de 2 ani de inot ar da roade in apele inghetate. Daca nu, in cel mai rau caz, vi tu cu o barca si ma salvezi 🙂 Bineinteles, o barca proiectata de tine….

  1. Un spargator de gheata :D, ca altfel nu merge, eventual ceva am vazut un fel, de sanii gen barcute cu vele! pe marile lacuri din SUA si Alaska

 2. Râul târnava mică trece prin orașul meu natal. Când eram mai mic și inconștient, mergeam pe gheața ce se forma pe târnavă. Acum nu cred că m-aș mai încumeta.

 3. Eu m-am incumetat sa ies putin mai devreme in balcon sa fac niste poze cu ninsoarea ce s-a abatut iar asupra orasului meu. Ce crezi? Am degerat instant. 😛
  Imi plac pozele tale, zici ca esti in Antarctica. 😛

  1. Pe banchiza de gheata a Brailei :), din mica Glaciatiune din 2012… Banuiesc ca si tu esti la fel de fricoasa ca si mine cand vine vorba de chestii precum mersul pe apa inghetata. NU?

   1. Hehe, sa ziceam ca sunt ceva mai putin inconstienta ca in trecut. Sa o numim prudenta?
    Instinctul de conservare imi dicteaza un comportament ceva mai rezervat, mai calculat, mai realist.

 4. te-ai jucat cu gheata! 🙂
  cand eram mica am jucam cu bucati de gheata, cand le luama in mana aveam impresia ac ti ceva cald in mana, se petrece un fenomen ciudat dar in momentul in care intri al caldura mori de durere de degete 😀 cred ca imi degerau :))))

  1. Lilly la fenomene extreme receptorii sezoriali din piele functioneaza la fel…consideri ca te frige… apropo receptorii pentru frig sunt cam 18 din 20 (aici ma refer la receptori termici)

  1. adevar graiesc tastele tale!
   intr’adevar, froarte frumos peisaju..
   da prefer sa il privesc de departe.. si doar atat.
   multam asadar de poze:D

   1. Va multumesc amandurora ca tineti la mine, si eu tin la mine asa ca nu fac chestii riscante.

  1. precizez ca nu-s eu in poza, aia unde sunt 2 tipi cam la 10 metri de mal…eu nu am parasit solul!

 5. E foarte frumoasa dar si periculoasa. dar nu asi vrea sa am o experienta pe gheata aceeia

  1. e frumoasa Dunarea si peisajul creat de iarna si de pe margine… prefer sa o vad ca un spectator, nu-mi trebuie sa intru in “sufletul ei”

 6. cand eram mai mic, stiu ca amt raversat cociocul (lac in parcul tineretului) inghetat. cu dunarea e mai greu… nu cred ca m-as fi bagat 🙂

  1. Mi-a zis tata ca intr-o iarna pe cand era el mai tanar ca mine… a trecut si el dunarea in mers pe gheata la Galati :-P…(nu seman cu el). La galati Dunarea are o largime mai mare ca la Braila, ca se varsa si Siretul in ea!

 7. Apropo Pato, am uitat sa-ti povestesc o intamplare de cand aveam vreo 14 ani : noi in Otopeni avem un fel de fantana-lac, dar micut, foarte micut, dar totusi indeajuns cat sa dai o tura de patinaj pe el. Bineinteles, era iarna, doamna diriginta ne-a dat drumul si hai toti pe lac. Ne-am urcat vreo 20 si bineinteles, tocmai la mine s-a spart ghiata :)) :)) ! Bai deci am cazut cu piciorul drept pana la genunchi in apa sloi….iar restul de nesimtiti adica vreo 14 au fugit, doar 6 adevarati prieteni au ramas sa ma ajute. Mda, cand am ajuns acasa mi-a tinut mama morala 1 saptamana 🙂 Dar eu tot m-as mai duce pe un astfel de lac.

  1. Nu e neaparat… faza de nesimtit, dar cand apare sentimentul de frica nu mai stii cum sa reactionezi. Asa daca era un lac adanc nici cei 6 nu ar fi facut bine daca s-ar fu apropiat toti de tine pe gheata…

 8. Pato, frica are rolul ei foarte bine determinat in viata noastra (deci in VIATA noastra :)) ). Nu mi se pare ,,curaj” aventurarea pe ape inghetate, ci doar inconstienta si incapacitatea de a aprecia corect balanta riscuri-beneficii.

  1. Inconstienta sau prostie. :))
   Asta spuneam si eu ceva mai sus(fara a fi citit in prealabil commentul Iuliei).

Leave a Reply

Your email address will not be published.