Viata

Drumul Romania – Thasos 2015

Am ales ruta prin Calarasi, trecand vama prin Ostrov dupa ce vom fi trecut Dunarea cu bacul.
Recomandari de drum:
Se pare ca bacul nu circula in mod normal decat pana la orele 23:00, de preferat sa fiti acolo inainte de aceasta ora pentru a nu avea emotiile de a astepta pana dimineata la ora 5:00 cand se redeschid trecerile peste fluviu. Noi am avut ceva emotii dar am trecut cu ultimul drum pe la 12:40…dupa ce asteptasem deja vreo 2 ore.

In rest un drum neasteptat de bun prin Bulgaria, in Grecia nu aveam dubii.

Ca fapt divers daca va chinuiti putin puteti sa platiti vinieta in Bulgaria cu 5 euro pentru 7 zile la o benzinarie. La acea ora in noapte nu mai erau cursuri de schimb valutar deschise, dar e posibil noi am reusit.
In Grecia nu exista vinieta, doar taxele de autostrada. Taxa de autostrada in Grecia 2.60 euro.
In Bulgaria benzina este mai ieftina ca in Romania, in Grecia benzina este destul de pipierata 1.6 euro/Litrul.

Am urmat ruta Ostrov-Silistra – (route 7) – Shumen – (route 73) – Sungurlare – (route 73) – (A2) – (E85) – Dimitrovgrad – (route 5) – Kardzali – Vama Makaza – (23) – Komotini – (E90) – (A2) – Chrysoupli – Kermoti – Ferry.

Pretul bacului de la Ostrov a fost de 15 ron la dus pentru un autoturism si 4 persoane. La intoarcere 35…tipic romanesc.

Pretul ferry boat-ului 30 de euro( 16 euro autoturismul si 3.5 euro/pasager).

In total cred ca drumul a durat aproximativ 12 ore. Sa va asteptati sa asteptati la Vama in Makaza, am stat destul de mult la intrare in Grecia desi era 7-8 dimineata.

Daca mai aveti intrebari va raspund.

Tagged , , ,

4 thoughts on “Drumul Romania – Thasos 2015

  1. Ce coincidență! Și eu tot despre drumul prin Grecia povestesc astăzi pe blogul Zinnaida. E drept că a fost fără bac, dar de șosele și feribot tot n-am scăpat.

    Vacanță plăcută în continuare, Vasile!

    1. 😀 nu mai am concediu… am avut 3 zile cand cu Turcia, am vrut sa-mi mai iau 10 cand cu Grecia dar mi-au fost aprobate doar 5 zile. O sa mai vreau 5 in septembrie de acum, dar sa vedem ce se intampla (se pare ca sunt indispensabil, ceea ce e bine pe de-o parte dar pe alta…).
      Momentan sunt in vacanta doar de la facultate, pana la inceperea anului 2 de master.

Leave a Reply

Your email address will not be published.