Viata

Despre oameni – Australia

Continuând seria de articole despre cum am perceput experiența din Australia, în acest articol voi povesti despre cum erau oamenii, cum se îmbrăcau și alte detalii de aspect, nu neapărat de esență.

Nu pot aborda subiecte de esență fiindcă nu am avut posibilitatea sau oportunitatea să aflu mai multe. Am reușit să înțeleg anumite preocupări tehnice privind implementarea IoT-ului în viața orașului, prin aplicații asupra utilităților publice. Într-o pauză, dar și cu șoferul care m-a preluat de la aeroport am putut să aflu o părere asupra problemei imigrației din Australia, ciudat este că se plângeau imigranți la prima sau a doua generație. Din păcate nu am înțeles că ei realizau totuși că oarecum existența lor acolo, era un rezultat al aceluiași proces de migrație a populației.

Revenind la lucruri mai normale, vă amintesc că lucrurile în Brisbane sunt foarte bine așezate. Oamenii lucrau foarte bine gândit și așezat, am văzut câteva șantiere (reparatii fațade clădiri, ceva rutier). Erau respectate, mult mai bine orice reglementări privind amenajarea șantierului, normele de protecție civilă, a angajaților, etc.

Oamenii sunt veseli in Australia. Chiar “zurli”…pe alocuri.

Pisica stăpân

Este clar că nu dau importanță la toate prostiile, asemeni nouă, asta reiese și din abordarea pe care o prezintă.

Îmi amintesc că stilul lor vestimentar era oarecum ciudat, cam ca stilul americanului de rând. Adică nu urmărea nici o regulă clară din modă, singura ar fi cred să se simtă comod. Am văzut domnișoare îmbrăcate în rochie de seară, având sandale cu toc și ciorapi din lână deasupra gleznei (adică șosete).

La bărbați, în general, erau aruncate hainele pe ei. Nu că bărbații din Romania excelează. Dar vezi mai rar șosete la sandale.

Frizerie topless

Sunt destul de open minded, după cum puteți observa din fotografii!

Tagged , ,

2 thoughts on “Despre oameni – Australia

Leave a Reply

Your email address will not be published.