Viata

De la idee la practica

Idei avem cu totii, eu poate mai multe ca altii sau mai putine, cel putin eu le transcriu pe acest blog din memorie insa nu se intampla mereu sa transpunem o idee in practica.

Spre exemplu sunt interesat sa-mi deschid o afacere, sa devin antreprenor…insa probabil este un gand, sau o simpla idee fiindca inca nu sunt dispus sa pun in practica aceasta dorinta.
Nu ma simt pregatit, sunt prea tanar, n-am inca buget, vreau ca totul sa fie “perfect”, calculat cu marje de profitabilitate poate chiar un studiu de fezabilitate si alte traznai.
Nu-mi place sa risc!

Implicit ideea asta va mai dura pana sa devina o aplicatie, in practica…probabil ani buni!
De aici deducem ca uneori pentru punerea in practica a unei idei necesita o parte de planificare.

Am de gand sa fac un mic “video”, probabil va apare online in maxim 2 luni.

Daca imi apare o idee de fotografie, va trebui sa astept weekendul.

Uneori de la idee, la punerea in practica a ideii te pierzi in alte idei sau dureaza mai mult de o viata!

8 thoughts on “De la idee la practica

 1. Adevarul este ca multi inainte sa fie sefi, au lucrat pentru sefi, prea putini sunt aceea care nu au o experienta de ceva ani intr-un domeniu inainte sa inceapa o afacere, as ca faci foarte bine ca nu te grabesti.
  In alta ordine de idei, ai putea sa incerci sa inveti sa faci planuri de afaceri, schite…

 2. Fix la asta ma gandeam acum. Ca sa reusesti trebuie sa ai si putin (sau mai mult) noroc.

  De exemplu, eu vreau sa lucrez intr-un radio sau sa fac grafica (lyric videos/ kinetic typography) pentru case de discuri. Unde gasesc eu om de afaceri dispus sa investeasca intr-un radio local? Oare cand o sa am bani sa imi platesc softul de 1000 de euro si hardware-ul necesar pentru un soft complicat si puternic (500-600 euro)?

  1. mai nu stiu ce sa zic, poate sa va gasi cineva…inca esti mic daca pasiunea va ramane inca vreo 2-3 ani si te specializezi tot facand asta banuiesc ca te va remarca cineva 😀

   1. Cel putin la partea cu videourile nu conteaza varsta. Lucrez de-acasa, dar am nevoie de softul ala pe care nu mi-l permit…. 🙁

    1. eii in timp poate o sa faci rost de banuti pentru el sau cine stie :D, poate o sa gasesti o alternativa comparativ buna free

Leave a Reply

Your email address will not be published.