Despre problema sării în România am mai discutat.
Eu am o problemă cu faptul că avem mine de sare, saline în România care au fost apreciate din cele mai vechi timpuri. Este cunoscut că sare pe timpul imperiului Roman era mai valoroasă decât am putea crede în ziua de astăzi. De la sare și de la soldele pe care soldații Imperiului Roman le primeau în sare, a apărut conceptul modern de salariu. Salariu fiind răsplata în bani de la sfârșitul lunii pe care un angajat o primește de la angajator.
Am ajuns la istorie că până și Imperiul Roman s-a orientat spre “țara noastră”, datorită resurselor de care dispunea (țară noastră, teritoriul de la vremea aceea care era DACIA și pe care România își întinde granițele. Da, Imperiul Roman s-au extins în DACIA și pentru sare!
Sare pe care noi astăzi o avem, parcă în Black List. Cine știe pe unde este produsă sare asta de Himalaya (în general), că doar și China are acces la regiune.
Dar brandul ALEVIA alege sa comunice mincinos față de clienții săi! Vrem să știm țara de origine asta înseamnă infirmarea corectă a cumpărătorului, mi-ar placea ca protecția cumpărătorului să se sesizeze din oficiu pentru astfel de practici pe care le consider înșelătoare. De ce să nu scriem produse pe Terra, nu în spațiu. Până atunci “din afara UE” sau “non-UE” devin practici înșelătoare, agreate și din ce în ce mai folosite!
Revenind la subiect, dacă vreți să muriți sănătoși puteți folosi sare de Himalaya cu sulf (adică cu aromă de ouă clocite) căutați și cumpărați sare precum cea din imagine.
O folosim de vreo 7 zile, n-am apucat să găsesc sare românească neiodată pentru consum alimentar, că este penurie. Dacă gătiți cu ea, merge miroase doar cat timp faceți mâncarea după aceea nu se simte nici în gust nici că miros. Nu o recomand pentru salte, sau să dați cu ceapă, slană prin ea.
Luați cu sare!
Pe aici se gaseste sare neiodata la greu, e adusa la sac si vanduta la kil, de obicei iau in sac toamna ptr muraturi, am si ptr gheata iarna si ptr gatit tot anul.
E drept că ne prostim și în loc să vindem ce e al nostru, vindem povești, la preț dublu. Gen sare de Himalaya despre care scrii.
Pe de altă parte, Sulful e urât mirositor. Așa e tot Sulful. Pe cutia de la Alevia scrie că are conținut de Sulf. Așa miroase el a ouă clocite cum trandafirii miroase a trandafir. Există izvoare care miroase a ouă clocite, izvoare sulfuroase, la care oamenii se adună și beau apă de acolo pentru că este foarte sănătoasă pentru diferite afecțiuni. Nu tot ce are gust rău e otrăvitor. Ierburile de leac și chestiile de leac sunt rele la gust.
Dar a importa sare din Himalaya, când noi avem saramură la greu prin Târgu, Cacica și ce saline mai sunt e cale lungă. Mi se pare o chestie a hipsterista sarea asta, cu tot felul de nebunii de-afară. Când noi avem “sub geam” tot ce ne trebuie…
Așa că îți dau dreptate!
Da, întradevăr de la Sulf provine acea mireasmă. Izvoare de genul se găsesc spre exemplu la Tușnad :), nu știu cât de bune sunt că remedii pentru stomac parcă, dar mireasmă e de senzație :). Ce nu este pe hipstereala in zilele noastre, în România, este prost!
Nu departe de mine, mai exact la Stânca – acolo unde e și punct de trecere în Republica Moldova – găsim un astfel de izvor. Am fost cu școala prin generală și la fel ziceau că e bună apa aia cu sulf. Dar la cum pute… nu mersi, nu beau nici să mă bați.
@Adrian “până te doare măseaua”, când îți zice medicul că trebuie să te taie la stomac sau bei “apa clocotită” ghici ce alegi?