Cugetari

Zero emisii de carbon – obiectiv incompatibil cu viața

Acest articol reprezintă o serie de cugetări duse la extrem, asupra unor idei abordate chiar de Uniunea Europeană referitoare la titlul articolului.

În momentul de față Uniunea Europeană împreună cu alte state semnatare a convenției de la Paris, printre care SUA (ați auzit recent, știrile că noul președinte Biden, va relua procesele în vederea implementării obligațiilor asumate, în perioada mandatului Obama; obligații care au fost omise în mandatul Trump) are că obiectiv pe termen lung reducerea emisiilor de carbon la zero până în 2050.

Poluarea atmosferică are implicații directe în calitatea aerului respirat de ființele vii.

Totuși dacă zicem zero emisii de carbon sună, cel puțin, utopic. Fiindcă această afirmație sau obiectiv este incompatibil cu viața.

Orice ființă produce dioxid de carbon prin procesul de respirație, fie că amintim de om, animale, alte organisme, dar și plante.

Firește obiectivul se adresează activităților economice: industrii și servicii.

Negura viitorului

Cel puțin până în 2050 avem liber la respirat. După, probabil vom avea montată o mască cu un contor de emisii de carbon pentru care vom fi nevoiți să plătim o taxă. Cel mai probabil voi reuși să trăiesc acele vremuri, voi fi având vreo 60 de ani.

Tagged

1 thought on “Zero emisii de carbon – obiectiv incompatibil cu viața

Leave a Reply

Your email address will not be published.