“Totul este despre mindset, oricine poate câștiga 1 milion de euro pe an!”
De ce nu cred eu astfel de prostii, nu că nu mi-aș dori ci fiindcă în lumea pe care o cunoaștem amândoi nu este posibil!
Ar fi o prostiei să crezi în utopii!
Cum să-ți imaginezi o bunăstare mondială? Poate nu știi că încă sunt oameni pe glob care sunt plătiți cu echivalentul a 100 de dolari americani pe lună.
Să ne imaginăm puțin de ce nu este simplu, zic! Ca să fii sau să devii bogat trebuie să atragi pentru bunăstarea ta cât mai mulți bani, dacă se poate toți banii din lume. Acum o duc într-o extremă că să înțelegi că dacă ai avea toți banii din lume banul n-ar mai valora nimic pentru nimeni, oamenii ar căuta și probabil găsi o altă modalitate de a se bucura de o valoare monetară. In primă fază dacă ar dispărea că prin magie, probabil societatea s-ar înțelege la ceea ce a însemnat “troc-ul” (“barter” in engleză dacă îți este mai familiar). Bine, noi în ziua de azi avem și piața de crypto, deci probabil am migra acolo.
Iarăși trebuie să înțelegem că la fel ca și în cazul bitcoin-ului, întreaga rezervă monetară de pe glob în teorie are o valoare, care practic variază puțin de la an la an. Unele țări mai trimit pe piață bani noi tipăriți, lucru reglementat de niște normative internaționale care au grijă să corecteze niște probleme, erori, inflația, furturi masive care nu sunt date publicității vezi Casa del Papel (nu mă refer la ce fură personajele).
Dacă valoarea monetară a unei țări sau chiar mondială rămâne constantă, o sumă fixă și cineva adună/câștigă o sumă mare de bani, nu se întâmplă fiindcă tu produci acei bani! Efectiv banii “în natură se mișcă” ca să reușești ca tu să câștigi foarte mult trebuie să plece de undeva.
Ce vreau să spun este că în momentul în care cineva se îmbogățește el blochează resursele altcuiva.
Ca toți românii să devină milionari, dar nu doar atât, să câștige cate 1 milion de euro pe an de acum înainte ar însemna următoarele:
20M(români) x 1M(euro) x 10(ani)
Exceptăm pe toată lumea de orice fel de taxe fiindcă oricum nu plac nimănui!
Rezultatul este 200 de milioane de milioane de euro în zece ani!
Masa monetară globală este exprimată în 81000 miliarde de dolari (adică valoarea întreagă a tuturor banilor din lume), din care 28600 sunt bani care circulă constant, informație Digi 24.
Prin comparație toți românii ar avea în 10 ani 200000 de miliarde de euro (considerăm euro dolar având o paritate 1:1 pentru a ușura calculele).
Asta reprezintă că toți banii din lume ar veni în Romania și s-ar mai tipări vreo 120000 de miliarde, doar că să câștige romanul milionul anual!
Vă imaginați că acest lucru practic nu este posibil, este un fel de perpetuum mobile!
Pentru cei care nu înțeleg asta, chiar trebuie să își schimbe mindset-ul cu un curs de 1000 de euro! Cel care-l vinde vă nu pot să vă spun că va vinde doar iluzia…
Poți firește să faci avere, să ai succes dar nu este simplu. Nu va reuși toată lumea, e de la sine de înțeles.
Oarecum nu este nici moral, fiindcă prin bunăstarea câtorva (puțini) situația financiară se înrăutățește pentru mult mai mulți.
Că să ai tu 1 milion de lei în cont (avere) 1000 de români nu primesc salariul de 1000 de lei o lună (nu este in realitate chiar așa dar asta e principiul). Poate banii ăștia sunt salvarea a 50k de copii pentru o lună într-o zonă extrem de săracă din Africa sau Asia!
Dar și în România copii se culcă flămânzi!
Mi-a plăcut cum ai pus problema în acest articol. Eu am un respect deosebit pentru toți oamenii bogați care creează fundații și se implică în programe de sprijin sau educație. De fapt, este și o cultură a oamenilor foarte bogați și educați să facă așa ceva pe sistemul ”ca să-i poți ajuta pe alții trebuie să te ajuți întâi pe tine”.
Ce este însă discutabil la multe beri (după pandemie) :)) constă în altceva. Atenție, subiect de discuție, nu părere personală: ”Poate că e mai bine ca oamenii mai deștepți să aibă mai mulți bani decât oamenii care oricum dacă i-ar avea i-ar cheltui aiurea, astfel încât cei deștepți să-i poată ajuta cumva pe cei mai puțin norocoși care dacă ar avea bani oricum nu i-ar folosi cum trebuie.” Închei citatul 🙂
Firește abordarea mea are un context real major. Mă bucur că nu l-ai înțeles greșit, fiindcă poate ar putea să vină cineva să zică că vezi doamne promovez confiscarea averilor. E drept că moral, ar ajuta enorm că banii să circule. Pe de altă parte se știe încă din cultura populară istorică că “bani la bani trag” sau “la omul sărac nici boii nu trag”.
E bine să vrem cu toți să avem bună stare și să muncim pentru asta! Fiindcă nici să trăiești că o euglenă nu este recomandat, să fii un leneș și să te mulțumești să trăiești cu ajutor social.
Toți, cu mic cu mare, ar trebui să aducem plus valoare societății prin orice muncă depusă! Copilul să învețe prin joacă, elevul să studieze, iar cel care a finalizat studiile să muncească.
Nu cred că este o soluție sa iei de la bogați și să împarți la săraci fiindcă n-ar ajunge pentru mult timp, trebuie sa îi ajuți să își depășească condiția prin educație, muncă și cred că totul pleacă de la modul de gândire.
În ziua de azi mulți visează la îmbogățire fiecare după educația primită (chiar și eu mă gândesc să îmi depășesc condiția):
– unii apelează la jocuri de noroc: loto, pariuri, poker, cazinou, păcănele, etc.
– alții visează la dropshipping
– sau afaceri de succes
Cred că am atins limita de caractere pentru comentariu fiindcă nu mi-a salvat tot.
Ideea este când îți face planul, căci este necesar de plan nu doar de o dorință, nu trebuie sa trăiești într-o iluzie. Trebuie să conștientizezi calculul simplu pe care l-am expus mai sus. Un procent important din firme sau faliment în primul an de funcționare, nu o spun eu ci statisticile.
Nu înseamnă mereu că un om educat are inimă sau și cultură pentru actul de caritate. Există și persoane educate cu avere care sunt egoiste, zgârcite și fără viziune in acesta direcție dar și omeni simpli care donează din puținul dacă nu chiar în condiții de neajunsuri.
Probabil aici tine de suflet, de inimă și de ce nu de credință. E un subiect de cursă lungă în materie de bere la draft!
Sigur oamenii educați au șanse mai mari să reușească, poate nu au șansa să fie cei mai bogați din lume, din țară, din oraș, dar clar pe lângă abilitățile cu care s-au născut, cele pe care le-au dobândit au și o oarecare șansă, deci ca volum probabil sunt mai numeroși că oamenii ai facerii de bine. Nu știu dacă și procentual.
Mă bucur că ți-a plăcut subiectul și abordarea mea, mă temeam că mi-am speriat publicul cu seria de articole politice și cu ideile mele pe acea temă.
Aștept liberarea! Berea sigur ne așteptă.
Firește. Dar dacă acel sau acei milionari ar strânge acei bani tocmai pentru a rezolva direct ei problema. E foarte greu de crezut lucrul acesta, știu. Dar dacă…
@Iulian, asta spunea și Gabi mai sus că oamenii ăștia în general sunt sau ar trebui sa fie înclinați și spre acte de binefacere, să aibă fundații să se implice în comunitățile fără șansă din zona unde provin și nu numai. Că se întâmplă sau nu, eu nu știu asta. Dar știu că există direcții caritabile in cluburi dedicate oamenilor cu stare cum este Clubul Rotary că exemplu.
Aia cu milionarul in euro e rezolvat de cand eram mic, ceva pentru miliardar, n’ai!? :))
Încă nu am văzut mușterii care sa vândă cursuri din alea :)! Că pregătesc un articol si pentru frumoșii aia când apar 🙂
Foarte bine scris articolul, multumesc pentru sfaturi 😉