Cugetari

Voluntariat sau exploatarea unei situații?

Sclavie modernă românească

Înțeleg situația în care ne aflăm, referitor la virusul SARS-COV-2, cifrele nu sunt îmbucurătoare și de la zi la zi, chipurile, ne uimesc noile statistici. Probabil este vina oamenilor, dar și a autorităților care se uită unele la altele și nu fac nimic.

Ne aflăm în situația în care nava este in derivă, jumătate o parte din pasageri se află peste bord, în apă iar echipajul așteptată privind și consemnând victimele mării în loc să ia măsuri imediate.

Situația este gravă, dar nu este stare de calamitate încât chiar să fie nevoie de voluntariat pentru DSP-uri în general, nu doar pentru capitală.

Poate nu sunt eu fan al acțiunilor de voluntariat de genul acesta, vine deșteptul care arată că uite ce bine se eficientizează costurile…și ce buni sunt sclavii moderni. Să faci voluntariat pe termen mediu și lung de la 08:00 la 22:00, pe lângă că mi se pare inuman mi se pare o palmă peste ochii cetățenilor.

Personal nu aș face așa ceva. Familia mea are nevoie de mine și mai are nevoie și de resurse financiare…doar trăim într-o societate în care totul costă, nu prea este loc de troc/barter.

Iar societatea românească ne arată, în fiecare zi, că există suficiente fonduri de devalizat, de platit comisioane pentru partide, firme de partid. Cum unde nu există locuri disponibile de ani de zile pentru tineri, se scot fără concurs sau cu concursuri trucate și dedicate. Oare nu se găseau fonduri sau niște oameni care oricum erau plătiți din bugetul local sau central să ocupe acele poziții pentru 8 ore pe zi, în două schimburi.

Istețul care a găsit soluția, este sigur angajat în aparatul local de tocat bani. De ce nu renunță el la salariu dar și la contractul de muncă (fiindcă legal nu ai cum să lucrezi 16 ore pe zi continuu) și să fie voluntar sau să fie “voluntarul șef” și să coordoneze ostilitățile.

Oamenii ăștia se gândesc la ceilalți?

Eu cred că sunt soluții diverse, banii necesari există…există și rezidenți care poate și-au luat examenul de specialitate dar nu au un post, adică sunt șomeri, care ar putea fi angajați pentru acest lucru.

Bagă frumos stare de urgență și muta dispeceratul parcări pe treaba asta, fiindcă în starea de urgență nu se plângea lumea de parcări. Nu-i așa? Oricum nu își mutau mașinile cu săptămânile.

Tagged , ,

8 thoughts on “Voluntariat sau exploatarea unei situații?

 1. As baga si eu o teorie a conspiratiei, sa nu fie pe acolo oameni bagati politic si sa “tipe” in campanie. Sau poate oamenii chiar nu mai pot si au refulat.

  1. Poate sa fie și asta dar e frumos sa stea și să ia banii? Și alții să muncească pe diplome și mulțumiri?

  1. @Alex, nu fac voluntariat aici pe blog? Dacă nu trăiesc din asta? Mai am uneori ceva beneficii dar nu cat să mă întrețină, bănuiesc că e la fel și în voluntariat.

   Dar anunțul ăla? Sa lucrezi 16 ore plus 2 ore drumul spre locație …unde mai e viața ta?

   Înțeleg să faci voluntariat 2-4 ore pe zi dar 16?

  1. Smartbuyer așa o fi, dar oare studentul de la medicină are timp să se țină de prostii din astea când timpul este limitat și are o “căruță de informații” de asimilat?

Leave a Reply

Your email address will not be published.