Cugetari

Ucide-mi curiozitatea!

Curiozitatea personal ma caracterizeaza si ma defineste totodata…
Cineva pe wikipedia sustine “omul a ridicat curiozitatea la rang de calitate fundamentală și o pune la baza tuturor conexiunilor și implicărilor proprii.

Asa vad si eu curiozitatea ca pe o calitate, insa cineva imi reproseaza in mod constant ca sunt prea curios… implicit poate fi considerata si un defect.
Am stat m-am gandit, este posibil sa fie si un defect pana la urma curiozitatea mea fiindca acea persoana am cunoscut-o tot in urma curiozitatii mele. Sa fie o greseala sau un castig faptul ca am cunoscut-o, pe acea persoana, ramane de vazut. Asa cum sustine ea “timpul le va rezolva” desi nu-s de acord cu expresia macar ne va edifica!

Ucide-mi curiozitatea si-mi vei distruge personalitatea!

8 thoughts on “Ucide-mi curiozitatea!

 1. nu poate fi nici calitate nici defect. parerea mea. poate sa te ajute in unele cazuri, poate sa te distruga in altele… dar depinde si de scopul in care o folosesti.
  oi fi tu curios… dar eu zic ca nu merita sa-ti bati capul cu asta.

 2. Am observat la tine , de-a lungul timpului, ca esti curios, dar nu si indiscret. Asta mi-a placut mult.

  1. Am o curiozitate nativa Nice, nu nesimtire… Curiozitate zic eu in sensul bun al cuvantului, imi place sa cunosc oameni, lucruri, sa aflu multe despre multe.
   Dar sa stii ca nu ma incalzesc barfe, chestii personale… sincer nu ma intereseaza.
   Dar spre exemplu daca ma intereseaza ceva fac sa aflu, incerc sa aflu mai multe si stii cum e cand afli mai multe iti dai seama ca nu stii si cunosti mult mai multe Lucian Blaga spunea “şi tot ce-i neînţeles/ se schimbă-n neînţelesuri şi mai mari”

 3. Daca nu depasesti pragul bunului simt, curiozitatea nu poate fi decat benefica. Ea este cea care a dus omenirea pe culmi.

 4. Am o curiozitate iesita din comun cand vine vorba de masini si electronice, in special laptop-uri si alte portabile :)) Am cazut de cateva ori in penibil pe aceasta tema..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *