Cugetari

Subiecte noncombat

Realizez că de când scriu, am ales să utilizez subiecte pe blog având teme general valabile, care să nu iște valuri prin intrigi sau dispute sociale.

Chiar în seara asta începusem să scriu despre unul dintre subiectele pe care eu le consider controversate. Știu că sunt anumiți bloggeri care le ating frecvent și iscă valuri și subiecte noi prin comentarii.

Sunt câteva subiecte precum politica (apartenența/crezul politic al fiecăruia), religia, iubitorii de animale, etc. care pot aduce pe blog activitate, dar și multă energie negativă.

Subiectul atins ar fi fost ultimul din lista enumerată, dar n-am apucat să-l finalizez și l-am trimis direct în saved drafts.

Știu că sunt păreri diferite, știu că sunt anumite practici nefirești, știu că poate conduce la ură, că poate aprinde frustrări… De aceea, am ales de fiecare dată să am un caracter moderat pe blog. Chiar dacă am anumite păreri despre subiecte nu prea am chef să fiu tras la răspundere pentru ele. Consider că e obositor să explici că e ceea ce crezi, fiindcă aia e perspectiva din care vezi tu lucrurile și că înțelegi că sunt și altele care nu-ți sunt pe plac dar care sunt susținute cu patos.

Probabil nu îmi asum, anumite consecințe și de aia prefer să văd partea plină a paharului și să nu mă bag. Asta nu înseamnă că nu am păreri și pe astfel de subiecte, dar nu le fac publice fiindcă îmi pasă de ceea ce știu că poate să rezulte.

Nu zic că nu trebuie tratate toate subiectele, doar că fiecare alege cum își desfășoară activitatea în bătătura lui online.

Am mai spus în anumite idei, publicate în trecut, că autocenzura este probabil prea activă la mine pe blog.

Tagged , ,

2 thoughts on “Subiecte noncombat

  1. Am scris si eu, la un moment dat, despre politica, despre religie. Ambele sunt subiecte tabu si nu iese nimic ok. E bine sa mai tragi un semnal de alarma… despre chestiile de administratie si cam atat. Religie, ouh!

  2. Despre religie chiar nu e de scris… Până la urmă fiecare e liber să aleagă ce și cum…
    Personal, legat de politică, nu prea pot să nu pot scrie din când în când. Nu că mi-ar face deosebită plăcere, dar mă enervează grav câteodată ce mizerii se mai întâmplă prin politica românească.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *