Cugetari

Satisfactia locului de munca…

Cum va ziceam, de mai bine de 3 saptamani muncesc! E primul job din viata mea…
Am avut o sansa foarte mare sa pot sa ma implic personal in ceea ce se intampla la locul meu de munca… sansa sau altceva( poate e legat de articolul “Micile detalii fac diferenta”).

Nu vreau sa ma laud insa nu de mult ma intrebati cand o sa vedeti prima nava lansata la apa la care mi-am adus si eu contributia… ei bine momentul se apropie mai repede decat as fi crezut eu sau altcineva.
E drept ca nu am facut poate nici 0,0001% din orele de munca repartizate navei, dar m-am implicat si eu direct in ceea ce se intampla cu ea fireste intr-o foarte mica masura.
Sectia la care eu am fost repartizat lucreaza pe si pentru toate navele aflate acum in santier… in lucru, in diferite stadii de lucru, de la debitarea tablei, la confectionat, la asamblat, manipularea si unirea blocsectiilor si apoi la montarea agregatelor si tubulaturii, poate chiar si la cele aflate in stadiu de finisaj.

Am lucrat pana acum la/pentru aproximativ 15 nave si asta doar in 3 saptamani, este o satisfactie enorma.
Nave precum Joint Logistic Suport Ship – JSS, Nuclear Cargo Vessel – NCV, Platform supply vessel – PSV, Tugs – Remorchere.

Primele nave planificate pentru lansare undeva la sfarsitul lunii viitoare, ar fi NCV-ul si JSS-ul care va fi lansat la apa in docul uscat care va fi inundat.

Sunt bucuros ca m-am adaptat rapid la programul de lucru, mi-a luat mai bine de o saptamana mi-a fost dificil la inceput… dar cum imi spunea cineva drag orice inceput e dificil.

Am ajutat ca o mica piesa de puzzle, ca cele din imagine, sa ajute sa fie realizata o opera inginereasca precum cele pe care le-ati mai vazut in clipurile cu lansari de nave publicate pe blog.

Tagged

14 thoughts on “Satisfactia locului de munca…

 1. Satisfactia ca ai putut fi util, ca ai ajutat la ceva, ca nu ai pierdut timpul degeaba, ca ai invatat lucruri noi si, cel mai important, ca se poate! Satisfactia reusitei la locul de munca este foarte placuta… O simteam si eu la inceputuri. 😛
  Si acum nu-ti pare rau ca va trebui sa incetezi totul?

  1. Intr-un fel… insa ma gandesc ca voi avea mai multe de oferit cand voi avea studiile finalizate. O sa fie si mai frumos atunci.

 2. Eu zic ca sa te pregatesti din timp pentru urmatoarea lansare cu vreo 2-3 camere video. Ai putea face ceva audienta pe youtube cu momentul lansarii surprins “profi” a la Discovery.

  1. poate fac rost de filmari, iti dai seama ca nu am nici cum sa le amplasez… nici nu le am, nici nu prea imi dau seama de unde sa le procur.

 3. Te-ai facut mare mai Pato, mai 😛
  E foarte reconfortant si iti da o stare si o atitudine super pozitiva cand stii ca faci ceva util si ca pe deasupra iti si place 🙂

  1. 😛 incerc si eu sa fac ce-mi sta in putinta, mare? Mare voi fi, nu stiu cand dar poate voi ajunge o data mare… momentan e doar o bucurie personala, o satisfacie poate de care nu mai profita nimeni. Mare voi fi abia atunci cand voi ajuta pe altii.

 4. Am lucrat si eu la 2 LPG-uri (pentru gaz) si vreo 5-6 containiere (imense), cam 4-5 ani adunati, asta in Santierul Naval Constanta.
  Era bine, nu aveam nici un stres, pentru ca competenta in meseria practicata de oricine, usureaza munca foarte mult si stresul nu-si arata fata.
  Timpuri bune.

  Ei pentru ca atunci cand te casatoresti, tinzi sa te retragi spre casa, asa ca am lasat Constanta in urma, viata.

  Acum, la patronat, este alta poveste, esti competent esti angajat, problema ca trebuie sa te descurci in cel putin 3-4 meserii, orice ti se da de facut, vine cu foarte putine detalii, daca le ceri, s-ar putea sa ti se arunce mai pe departe “descurcate”.
  Asteptarile sunt mari, din partea patronatului, asa ca iti ramane “cateva” repere:
  – calitate
  – economie
  – rapiditate
  – cantitate
  – fara uzura (utilaje)
  – proiectare
  Automat cu remunerare cat mai mica.

  Toate aceste repere, duc la stres, iar pentru cei cu calitati mai diminuate, un stres ceva mai mare.

  Dupa cativa ani, cand vei cunoaste “istoria muncii”, in orice domeniu: fizic, mental sau amandoua, iti va pieri din entuziasm.

  Eiiii, dar nu vreau sa-ti tai elanul cunoasterii, asa ca spor la munca.

  1. Ai lucrat in domeniul naval? Ai facut tot Nave la Galati?

   Poate ca ai dreptate, dar eu sunt inca in momentul ala de cunoastere, cand totul mi se pare nou interesant, interactiv si palpitant deopotriva… imi doresc sa aflu cat mai multe, ma gandesc ca atunci cand voi fi aflat destule pe un anumit post sa avansez spre altceva pentru a nu intra in rutina. Bine nu stiu exact ce va fi, cum va fi… momentan ganduri. Mai am ceva ani pana atunci, nu ma grabesc… desi imi pare rau ca peste cateva zile nu voi mai merge la munca, unde era un colectiv grozav, unde am invatat multe dar poate ca inca nu destule.

 5. Una din satisfactiile unui loc de munca este si ziua de salariu. Am inteles ca azi ai luat primii bani, poate detaliezi. Cand te trezesti, desigur 🙂

  1. Ce as putea sa detaliez… suma e confidentiala, normal! Iar de trezit nu m-am culcat inca, si nici din alta stare nu am de ce ma trezi :-p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *