Este o perioada cand tot vedem aceasta practica din partea comerciantilor/producatorilor.
Din punctul de vedere al marketarii cred ca este o decizie necesara, mai ales cand preturile o iau razna.
Din punctul de vedere al clientului pare o tentativa de inselaciune, furt…etc.
Cand stii ca franzela standard are 300 de. grame, lucru confirmat intr-o perioada de 50 de ani. Sa te trezesti ca azi cumperi aceeasi paine cu 10% mai usoara, si poate poate chiar si mai scumpa nu cade bine clientului.
Totusi sunt si situatii in care aceasta practica poate fi benefica… Gen portiile la Mc’ in SUA stiu ca ar fi mai mari de cat in Romania. Ei bine daca nu sunt si mai ieftine sigur sunt si au fost cu mult mai accesibile decat in tara noastra.
Partea buna este ca clientii romani ar fi mai feriti de mancare, considerata de societatea actuala ca fiind nesanatoasa. Fiindca portiile sunt mai mici si fiindca preturile sunt (erau, mai degraba) prohibitive.
Si in America preturiile sunt mult mai mici decat in Romania
N-as putea spune, fiindca nu am fost pe acolo inca.
Așa e, s-a întors împotriva lor, nu mai cumpără puțin, scump, și nesănătos.
Cumva in natura totul se echilibreaza.
Oricum românii cumpără in prostie mâncare șiai mult de jumătate o aruncă.
Acum că au crescut prețurile probabil vor fi mai chibzuiți.
Asta este intradevar adevarat si trist deopotriva.
Romanul e învățat să facă risipă, chiar mă uit la unii cum cumpără in prostie produse pe care nu le va consuma, mă refer la cantitate.
Se sărbători sa nu mai zic…coșuri pline și după câteva zile produsele ajung la gunoi.
Daca merge, de ce nu? Oricum cand vine vorba de mofturi, vicii si mancare, romanii cheltuiesc chiar si “cat n-au” 😉
Cred ca este o trauma a perioadei cand aveam neajunsuri.
Înainte erau bani și nu aveai ce sa cumperi cu ei….acum se găsesc de toate și nu sunt bani.
Eu ma refeream la perioada 95-2005 cand nici bani nu prea erau… Eu sunt nascut post comunism deci nu stiu decat din relatarile altora
Practica aceasta am întâlnit-o și la ulei acum câțiva ani.