Cugetari

Părinții, copiii și internetul

Trăim în vremuri tulburi, internetul acaparează totul. Digitalizarea este cea mai recentă tendință la nivel mondial, probabil mai dorită și mai susținută politic decât stilul de viață sustenabil.

Subiectul de astăzi abordează intimitatea familiei dintr-un anumit punct de vedere.

Eu sunt poate exagerat, la fel și soția, am hotărât împreună că ai noștri copii nu vor apărea prin fotografiile noastre publicate în rețelele de socializare. Cel puțin până nu vor conștientiza singuri și își vor dori să apară.

Nu agreez stilul anumitor părinți de a-și expune copii pe Facebook, Instagram, blog, vlog (YouTube, Twitch, etc.). Atât pentru capitalizare prin like-uri, followeri, dar mai ales când vine vorba de monetizare în vreun fel.

E drept, fiecare face ce vrea în/cu viața lui. Aici vin și mă întreb, copilul oare vrea să facă parte din vreun proiect de-al părinților? Sau să aibă poze în costumul lui Adam sau al Evei publice, indiferent că este bebeluș.

Unii veți spune că exagerez, poate aveți dreptate, dar așa consider eu. Nu zic că nu e căutat stilul ăsta, ba din contră, este chiar foarte popular.

Nu intru în detalii, de ce nu e bine să ne expunem copii online. Poate asta va fi un alt subiect.

I AM Family

Un exemplu:

Am ajuns de pe un articol, de-al lui zoso, la un canal de Youtube în care un domn își relatează experiența din Brazilia. Totul bine și frumos! Aproape că este un canal Big Brother, pentru familia cu pricina. Doar că în serial apar și cei 3 copii ai familiei. Cei mici nu par să fie deranjați. Dar fata cea mare pe alocuri se vede stânjenită, poate și-ar dori intimitate fiind la vârsta adolescenței. Nu știu dacă acțiunile părinților sunt în concordanță cu nevoile sau dorințele unui adolescent.

Este strict părerea mea, rezultată din episoadele urmărite la ei pe vlog. Au un canal de YouTube recent deschis și în plină dezvoltare…nu sunt de acord cu multe idei prezentate de ei, dar urmăresc fiindcă e bine să știi cum gândesc și alții. În general este constructiv să dezbați idei și opinii.

Voi părea, pentru unii, un pudibond, dar e ceea ce cred eu.

Bloggerii sunt un fel de țațe online, își dau cu părerea despre diverse.

Tagged , , , ,

5 thoughts on “Părinții, copiii și internetul

 1. Eu îi urmăresc de ceva timp, i-am găsit luna trecută și mi se par foarte naturali. Da, au unele idei mai ciudate, dar mi se pare mișto că pot face asta ca fiind aproape nomazi.
  Dacă urmărești începuturile lor o să vezi că cea mare l-a încurajat să facă treaba asta cu vlogul. Stânjenirea oare nu cumva e de la faptul ca e adolescentă și se revoltă ușor, ușor?! 🙂

  1. Îmi amintesc, am scris și un articol răspuns la acel subiect. Doar că prima data văzusem asta pe la Vali, de acolo le-am dat follow. Probabil ai dreptate o fi vârstă dar totuși…poate în perioada asta are nevoie de puțină detașare de astfel de activități, ale familiei. Dacă ar face ea singură, ar fi altceva. Firește e o opinie, nu țin morțiș să considere cititorii că am dreptate sau nu, poate că am in anumite contexte, în altele nu. Clar fiecare gândește și trăiește diferit și accept asta.

   1. Ah, am mai urmarit si eu cred ca e strict trac de camera. Si, aparent, de cand a venit BackPack pe langa ei o face sa vorbeasca mai mult, interactioneaza cu ea.

    1. Am observat, Cătălin încearcă să o impusioneze pe Carla. Oricum acest venture le-a oferit o șansă nesperată, canalul I am family a primit un bost important de vizionări, probabil și de abonați.

     1. Comunitatea e diferita pe travel, sunt comentatori care trăiesc prin călătoriile lor și donează ca oamenii ăștia să călătorească. Tot oamenii ăștia au împins și-au mers la fiecare “influencer” de travel cu canalul lor. Cătălin le-a adus cei mai mulți abonați, dar alții au dat push înainte.
      Pe mine m-au prins de pe la 1000 de abonați.

Leave a Reply

Your email address will not be published.