Cugetari

Este greu sa incepi

Poate cel mai greu lucru este sa faci primul si sa ajungi la un ritm constant. Cred ca este vorba de orice proiect, fie ca ne referim la o lucrare noua, la un obicei sau la o activitate recurenta. Cum este scrisul pe blog si publicarea de noi articole. La un moment dat aveam un ritm bun. Scriam zilnic si…

Continue Reading

Cugetari

Legumele de pe moșie sunt perisabile!

Cum îți dai seama că legumele nu-s chiar ce trebuie? Păi, este simplu! Legumele de la noi de pe moșie se strică. Se înmoaie, mucegăiesc, se fac bune de aruncat în câteva zile. Comparație…am luat roșii sâmbătă de ieri ce mai rămăsese dintre ele începuseră să se strice. Cu mențiunea că nu le-am avut în frigider și nu erau complet…

Continue Reading

Cugetari

Ne mai facem bine!?

Azi prin supermarketul cel mai apropiat am găsit imaginea asta…am mai văzut și în alte dați produse lăsate pe unde le-a venit clienților, dar erau produse neperisabile sau cel puțin nu ușor perisabile. Ei asta mi se pare jignitor. Să lași pestele congelat la produse de grădină. Practic somonul asta era dezghețat complet, băltea în “suc propriu”. Sper doar să…

Continue Reading

Cugetari

Cum tăiați elementele din salată?

Nu sunt prea inspirat așa că vă prezint un subiect de dezbatere. Cel puțin în familia mea există o serie de contradicții referitoare la modul în care pregătim elementele din salată. Eu sunt adeptul ruperii salatei și a tăierii celorlalte elemente mai mari (gen ridichi, ceapă verde, roșii, castraveți), totul în ideea să poți să le “accesezi” ușor cu furculița.…

Continue Reading

Cugetari

Precupeți cu ștaif. Mare brânză…

Un vânzător bun te întreabă cum vreți să fie brânza: “sărată”,”puțin sărată”. “Vă dau să gustați!” Tu îi răspunzi: “sărată” Și vânzătorul de brânză va taie o bucată de pe margine, unde calupul de brânză este mai sărat. Vrei puțin sărat? Vânzătorul îți satisface dorința din același calup dar îți oferă spre degustare o bucățică din zona centrală, unde sarea…

Continue Reading