Cugetari

Opulența – în viziunea multora

Am văzut recent un vlog, unde un român se bucura ca nu a cheltuit prea mult la plajă în Grecia. Doar vreo 50 de euro pentru câteva ore, la o piscină mai aleasă.

Și încă ceva, dacă era ceva lume acolo și-ar fi luat un fel de baldachin exclusiv tot el menționează asta în video dar așa parcă nu merită mai mult. Bine a luat ceva acolo pentru clip, dar până la urmă dacă nu era nimeni să-l vadă probabil s-ar fi simțit comod și cu mai puțin.

Sunt oameni care au un stil de viață definit pe extravaganțe și opulență, dar sunt destul de puțini. Un criteriu ar fi statutul financiar care nu le permite să epateze în orice moment.

Majoritatea oamenilor, în schimb, doar vor să demonstreze…nici măcar că sunt mai buni cu ceva, ci faptul că alții sunt mai săraci, mai slabi și în viziunea lor mai proști.

Mă întreb uneori, oare aș mai vedea acele imagini cu roabele de șampanie din cluburile românești, firește la televizor fiindcă nu frecventez.

Acum nu vreau să par ipocrit, dar cred că e în natura umană să devii mai bun și cum avem memorie scurtă nu putem să facem comparații cu noi, cei de ieri. Nu ne rămâne decât să ne comparăm cu alții.

Primele două industrii care ar fi afectate sunt următoarele două: industria replicilor de lux dar și industria luxului.

Ca o concluzie, mulți gândesc în genul: nu se merită dacă nu mă vede nimeni!

Diamantele cartea de vizita a luxului
Tagged , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.