Cugetari

“Nu sunt sociabil!” Cel puțin nu ca restul!

Îmi place să mă aflu în mijlocul oamenilor. Îmi place să inițiez, să întrețin și să continuu conversații. Nu pot spune că am trac în a vorbi oamenilor, cel puțin în cercuri restrânse chiar dacă sunt persoane abia cunoscute.

Totuși, am trac în fața unei audiențe mai numeroase, am observat asta la diverse conferințe la care am participat. Am mai antrenat aceste emoții, nu pot spune că am un trac încât să nu-mi fac “numărul artistic”. Uneori aceste emoții mă ajută să expun mai bine decât m-am pregătit, alteori însă, funcționează că o frână și mă îngreunează.

De ce zic atunci că nu sunt sociabil, poate vă întrebați. Este drept, că nu sunt sociabil în modul banal, zic eu, în care oamenii cred că pot să inițieze o conversație.

Sunt niște stereotipuri, la care mulți au aderat acelea sunt: țigara, cafeaua, sala, cumpărăturile, etc.

Fumatul, din umilul meu punct de vedere, este printre altele o nevoie a individului prin care își poate acoperi anumite lipsuri în zona de socializare.

Am văzut atâtea abordări: “Ai un foc? Ai o țigară? Fumezi? Luăm o pauză de țigară?”

Pe lângă drogul pe care îl reprezintă țigara în sine, lucru pe care nu-l voi dezbate aici, fumatul în sine reprezintă un shortcut pentru socializare.

“-Fumezi?”, “-Nu” de obicei se oprește aici.

Dacă răspunsul este afirmativ deja există un punct comun, apartenența la un grup. Și de aici se dezvoltă dar ai găsit pe cineva care îți împărtășește un obicei sau aceleași nevoi/lipsuri.

La fel și pauză de cafea! Și celelalte.

Nu mă duc la sală, nu fumez, nu beau cafea (1-3 pe an, dar sa fie speciale cumva). Deci trebuie să lupt un pic mai mult. A nu se înțelege că mi-e greu și mă plâng, așa percep eu lucrurile. Eu o perspectivă proprie, din alte direcții poate părea altfel.

Pot să socializez și cu fumători și cu cei care consumă cafea, dacă aceștia mă acceptă. Spun asta fiindcă uneori, unii, nu toți, sunt ca castă ocultă (masonică) nu intri în rândul lor dacă nu le împărtășești ritualurile.

Tagged , , ,

2 thoughts on ““Nu sunt sociabil!” Cel puțin nu ca restul!

  1. Nu e chiar așa. Poți ieși și tu ”la țigară” chiar dacă nu fumezi. Nu cred că este vreun fumător care să nu discute cu tine pentru că tu nu fumezi..

    1. Pai n-am zis că ies, dacă sunt acceptat? Uneori se mai întâmplă să nu…

      Ideea era că e mai ușor să creezi o conexiune prin intermediul acestora shortcut-uri

Leave a Reply

Your email address will not be published.