Cugetari

Nimic despre spitale. Totul despre instituții cu destinație publică.

Mă întreb doar când oamenii care răspund de instituțiile publice, care merg în străinătate în vizite de lucru, care merg la conferințe își vor pune întrebări despre ce văd pe acolo și vor și aplica din moment ce vor găsi răspunsuri.

Să înțeleg că nu și-au pus încă întrebări? Sau nu sunt capabili să gândească sau să întrebe pe cineva!

Peste tot prin zonele civilizate le unde am reușit să ajung am văzut cum sunt ușile de acces instituționale: spitale, facultăți, școli, muzee, administrație publică, am reușit să văd acele uși duble, care nu erau blocate, care se deschideau spre exterior sau în ambele sensuri!

Nu vorbesc despre uși/pereți de A60, care ajută la limitarea extinderii incendiului timp de 60 de minute la temperaturi de peste 900 de grade Celsius (cel puțin în domeniul naval nu este negociabil).

Nu știu dacă verifică cineva ca ușile astea să fie conforme unei situații de panică, dar prin Galați sunt spitale care nu respectă asta. De școli, ce să mai vorbim, un fel de intrare de la CoLectiv!

Ce instalație de sprinklere pe culoarele de evacuate, sunt amintite doar prin legislație… Amintite nu și aplicate. Nu știu nici spitalele private dacă respectă întocmai toate cerințele.

Sau toate astea ar trebui să se inspire sau sa vorbească cu băieții care au proiectat cinematografele prin mall-uri! Doar astea chiar respectă într-un procent ridicat toate cerințele care ar fi necesare de aplicat tuturor spațiilor închise dedicate adunărilor publice.

4 thoughts on “Nimic despre spitale. Totul despre instituții cu destinație publică.

  1. Ca să fiu ironic…poate se merge pe principiul: e ușa mea, să se deschidă la mine în instituție, nu afară

    1. Ușile certificate sunt incomparabil mai scumpe…nu mai bine plătești mai scump și diferența o bagi în buzunarele de partid? De ce să nu te simți că acasă, la țară :)) pe acolo am mai văzut ușile alea de termopan , ca la spital.

  2. Instalatiile de incendiu mi se par obligatorii si mai ales necesar sa se verifice la x ani (nu stiu daca se face acest lucru). Nu mai zic de toata procedura de evacuare, stingere si ce se mai face.

    De ar fi astea singurele probleme… E un sistem atat de putred.

    1. La mine la muncă, spatiu de birouri, instalația de detectare a fumului este verificată lunar!
      Instalația de stins incendii probabil anual ar trebui verificată și efectuate lucrări de mentenanță.

      Ar trebui? Cine să le facă? E scump, n-au buget…doar bugetul și-l fac singuri oricum, dar nu prevăd lucrurile astea in el, și dacă nu le prevăd ele nu există. Daca n-au fost anul trecut doar nu să zic că am fost “prost” și acum m-am deșteptat să le cer va va veni curtea de conturi să mă întrebe “ce ai pățit?”. Trebuie să fac rapoarte, să muncesc in plus…pentru aceeași bani :))

Leave a Reply

Your email address will not be published.