Cugetari

La timpul lor

Sunt de parere ca toate lucrurile e bine sa fie facute la timpul lor, chiar daca niciodata nu e prea tarziu…
Insa prin faptul ca viata e un drum cu sens unic, te obliga sa faci ceva mereu sa faci ceva de care sa nu-ti para rau, cel putin asa ar fi cel mai bine.

Aud pe multi ca daca a ar avea nu stiu ce alfel ar fi, dar adevaratul castig este cand realizezi ceva cu ce ai la dispozitie, iar timpul e clar ca nu are rabdare cu noi decat in copilarie…asta nu inseamna ca trebuie sa ne grabim in a face ceva, totusi nu inseamna nici ca trebuie sa asteptam o viata intreaga fara sa facem nimic.

Adevarul mereu e undeva la mijloc, nu e chiar de dorit dar e de apreciat cand cineva il foloseste chiar daca nu aduce numai bune o data cu el. Adevarul absolut banuiesc ca e un concept ireal asa cum este perfectiunea, s.a.

Viata in sine probabil este un adevar indoielnic pentru unii.

6 thoughts on “La timpul lor

 1. Pai ar cam fi cateva adevaruri universal acceptate sau absolute cum iti place tie sa le numesti. Unul dintre ele e faptul ca te-ai intors cu un articol extrem de filosofic care ne pune pe ganduri. Sau ne indeamna sa trece la fapte, indiferent de calitatea si cantitatea resurselor de care dispunem.

  1. pai o viata avem Nice, timpul se scurge “incet” dar sigur…ar fi cazul sa nu vegetam degeaba pe planeta asta.
   Nu inseamna ca cu cat mai multe cu atat mai bine…insa daca facem ceva exista sansa sa facem ceva bun, daca stam sa ne uitam cum trece viata pe langa noi, nu stiu daca duce la un lucru pozitiv. Ignoranta are si ea limitarile si indicatiile ei.

 2. Chiar că are dreptate Nice, ai revenit cu un articol filosofic… Şi uite cum mă pui tu pe gânduri. Nu mai departe de acum câteva zile mă gândeam cam la aceleaşi lucruri pe care le evidenţiezi tu acum. Încă n-am o concluzie clară şi definitivă să ţi-o pot împărtăşi, dar când o să aflu (dacă voi afla vreodată), promit să te anunţ.

  1. Raspunsuri vom gasi probabil cand vom sti sa punem adevaratele intrebari…ale care chiar conteaza!
   Pana una alta cred ca ar trebui sa traim, prin definitie a trai te directioneaza spre fapte…

 3. E asa cum ai spus: daca faci multe, s-ar putea sa nu faci numai lucruri bune, daca nu faci nimic, trece viata pe langa tine degeaba. De aceea e bine sa ai in viata niste obiective stabilite, bine gandite. Am observat ca tu ai cateva, si inca dintre cele bune. Iti doresc sa le atingi cu succes !

  1. Incerc sa nu ma abat de la “ce trebuie”, incerc sa mai fac si alte chestii care sa condimenteze viata in limita bunului simt si a pastrarii integritatii mele fizice si psihice in parametri normali.

Leave a Reply

Your email address will not be published.