Cugetari

La promenada prin Braila, orasul cu salcami

Va spuneam in articolul “Periplu prin Braila, orasul in avarie” ca o sa revin. Ei bine am revenit, cu o continuare a expeditiei printre ruinele a ceea ce se vrea a se numi un oras european. Daca zic modern ar insemna sa fac misto, asa ca ma abtin.
Deci va sfatuiesc sa nu treceti prin perioada asta prin Braila, daca vreti sa scapati cu viata! Macar pana se termina lucrarile…
De ce ?

Niste minti luminate, cu lanterna banuiesc, s-au gandit sa bage in renovare(santier) cele mai importante 2 artere ale municipiului Bulevardul Dorobanti si Calea Calarasi. Conducatorii urbei au hotarat insa ca nu este de ajuns, asa ca si o alta artera secundara a cazut sub lamele buldozerelor si a escavatoarelor, insa era “o reduta” destul de importanta, Grivita.

Frumoasa fantana arteziana ce se afla fix la cativa metri de km zero este umbrita de falnicile baraci cu aer conditionat si termopane…

Sa speram totusi ca dupa ce vor termina lucrarile va fi un oras mai frumos si ca eu am fost doar un carcotas acum! Tare mi-ar placea sa se schimbe putin fata orasului, scriitorului Fanus Neagu.

Fotografiile au fost facute de Cristea Robert, cu un aparat canon A640.

Tagged , , , , ,

6 thoughts on “La promenada prin Braila, orasul cu salcami

  1. Pingback: Romania: santierul Cucu | Cafeneaua.net - Blog – la o cafea pe blog
  2. Sunt un pasionat al artelor plastice, asa ca ar trebui sa pui niste poze mai detaliate cu acea frumoasa fantana, pentru ca asa n-am putut sa admir detaliile.

  3. Mihail Sebastian are o carte minunata cu acelasi nume,adolecenta,ami de liceu,prima dragoste,serate impreuna,poezie.Frumos.Ai trezit nostalgii in mine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.