Cugetari

Invatamantul romanesc 2011

Ce s-a intamplat zilele trecute dupa parerea mea ar trebui sa fie doar inceputul. Ce sa o mai lungim, sa ne ascundem dupa deget ca nu ministerul a scris acele lucrari notate intre 1 si 2.

Am vazut pe iRealitatea TV o mare campanie de denigrare a ministerului invatamantului, sa fim seriosi pentru rating astia au facut scandal in fiecare an, e interesant sa vezi cand un jurnalist incepe sa indruge o gramada de chestii aberante dupa parerea mea si daca cineva vrea sa zica din alta perspectiva cum se vede treaba ii se pune calus in gura, i se opreste microfonul sau se insista ca nu e la subiect si incepe sa faca gargara. Asta e oare meseria de jurnalist? Sa faci propaganda, sa fi malitios sa intorci sensul cuvintelor si al frazelor? Unde e deontologia aceea profesionala?
Era la iRealitatea o moderatoare de televiziune care tot o tinea pe a ei: ca ministerul e devina, ca profesorii nu sunt bine platiti( adica cu ce vrea publicul larg sa auda, nu neaparat cu adevarul obiectiv).
Jurnalistii nu trebuie sa fie obiectivi? Ca doar ei nu-s bloggeri cari care au bloguri personale si isi expun opinia!

Uite ca am amintit de bloggeri si cum asta e un blog personal am sa va spun opinia mea.
In primul rand copiii sunt de vina pentru rezultatele lor! Fiindca in mare parte nu cred ca au fost greseli majore la corectare.
In al doilea rand parintii care nu-si dau interesul fata de copii.
In al treilea rand mentalitatea. Fiindca nu toata Romania trebuie sa aiba studii superioare, unii cu mapa altii cu sapa, asa e natural.
In al patrulea rand profesorii care poate nu-si mai dau interesul sa-si faca meseria(desi eu am avut parte de profesori devotati meseriei pe care au ales sa o practice, dar nu sunt toti asa).
In al cincilea rand ministerul educatiei fiindca a acceptat sa se faca in invatamantul superior un numar prea mare de locuri, pe care piata fortei de munca nu le poate absorbi. Daca pastrau locurile din facultati cat cere piata fortei de munca plus 10-20% in functie de caz, sa fi vazut atunci bataie pe acele locuri. Stiti voi concurenta naste performanta!

Si un rol deosebit il are massmedia, care acum latra cu gura de sarpe la toti ceilalti… Dar oare cine promoveaza “valorile” la televiziune si in presa scrisa. Cine iti arata ca daca vrei sa fi o doamna trebuie sa ajungi pipita de dorobanti? Daca vrei sa ajugi cineva, trebuie sa devii “smecher de Romania”? Oare nu massmedia?

Ne plangem unde s-a ajuns invatamantul din 2011, pai ce e diferenta mare fata de cel din 2010?
Va mai amintiti ca o clasa intreaga a s-a semnat Ion POPESCU? Chiar si fetele!
Am mai scris un articol despre invatamantul romanesc si anul trecut, click pe linkul precendent.

13 thoughts on “Invatamantul romanesc 2011

  1. Anul acesta si eu am dat bac-ul si din fericire l-am luat.
    Problema e ca nu trebuiau sa se faca asa brusc unele schimbari in invatamant ci treptat. Nu toata lumea e AS la matematica, romana, istorie, geografie, chimie, biologie, etc.

  2. Am cam pierdut o perioada, cat am fost cu bacul, legatura cu blogurile…Bun! Hai sa o luam cu inceputul vad ca tu tot zici de realitatea in articolul tau sau mai exact iRealitatea…dar daca stai sa te gandesti aia e o irealitate pe care multi o privesc. Si tu o faci si eu, marele atuu al nostru e ca putem sa folosim telecomanda, sa le stingem lumina. Vinovati si iar vinovati, asta cauti tu in final…asta o fac toti defapt, parca ar fi o executie publica unde se cauta vinovatii pentru a fi pedepsiti. Bacul e ceva pe care se pune mare valoare, dar doar atunci…caci dupa acest exemen e umbrit de alte activitati si performante alte elevului care candva avea emotii la bac.

    1. Salut Georgel! Chiar ca nu te-am mai vazut de multisor, pai ce vrei sa ii aplaud? Daca ei plang ca n-au luat bacul…trebuie sa se gandeasca la cauze, nu neaparat la vinovati.

  3. politicizarea asta la tot ce se intampla… ma dezgusta, sincer itzi spun ca nici nu-mi vine sa mai deschid televizorul.

  4. Vinovatii fara vina vor sa se faca lumina.
    Cine este cu adevarat vinovat pentru ce s-a intamplat la BAC? Mihai Eminescu, Ohm, Aristotel, Freud, Shakespeare, Eliade, si altii ca ei. Daca ei nu ne vrajeau cu scrierile lor astazi toti ar fi laut bacul(peste Dunare)

Leave a Reply

Your email address will not be published.