Cugetari

Emigrarea o soluție la ce se întâmplă în România?

De ceva vreme îmi tot apar reclame, recomandări pentru programe de emigrare permanentă. Două dintre țările care, să zicem, că mă curtează sunt: Canada și Australia.

În Australia am fost într-o scurtă călătorie, este frumos, lucrurile sunt așezate. Bănuiesc că și în Canada este similar. Diferența dintre cele două țări fiind dată, în mare parte, de climă.

De ce ar alege cineva să emigreze? Și nu în orice fel, să emigreze permanent!

Cred că cei mai mulți sunt cei care s-au săturat să se lupte cu “sistemul”, cei care și-au dat seama că de fapt nu pot să schimbe nimic, firește în bine.

Din păcate, eu nu mă simt încă pregătit să mă despart de familie, de prieteni, de țară…

Ideea este că ei (Canada, Australia) au nevoie de imigranți!

V-ați gândit vreodată? Eu chiar am aplicat…dar m-am oprit pe parcurs. De ce nu știu.

6 thoughts on “Emigrarea o soluție la ce se întâmplă în România?

  1. Nu faci nimic în țările acestea. Cunosc persoane care s-au întors după douăzeci de ani aproape cum au venit. Aceeasși stare de spirit, aceelași dezgust, fără entuziasm.

  2. Unde sa pleci acum? E nasol peste tot. In Canada s-au inchis f multe, business-uri mici au dat faliment, tot ce-a insemnat chinezoi(o mare parte din chestiile de familie) au zburat de acolo pentru ca chirii mari si canadienii au stat mult mai mult in lockdown decat noi. Australia mai primeste oameni?

    1. In Canada aș avea de muncă asigurat până în 2035 garantat. Și acum au campanie de “achiziție de imigranți”, se pare că ar avea nevoie de peste 100k. Australia văd că au campanii mai mici dar caută imigranți, cred că și acolo mi-as găsi de lucru în domeniul meu, știu că dezvolta niste programe guvernamentale, investiții de miliarde de dolari.

      Acum Iulian nu zice rău dar depinde ce vrei, nu te duci sa te îmbogățești, doar că ai un nivel de trai mai ridicat, un stil de viață mai așezat, stres mai puțin. Nu faci avere dar pe alocuri este mai bine, doar că este foarte departe, parcă prea departe în ambele situații.

  3. Am fost peaproape de vreo două ori…Italia era destinația. Odată prin 2004-2007 și mai apoi prin 2014 când făcea soția naveta la Milano săptămânal și se punea problema de un contract de expat. N-a ieșit…În fine, oportunități sunt în România dar eu aș pleca doar așa, de dragul experienței și Italia, cel puțin înainte de pandemie părea cea mai bună opțiune pentru noi. Că căld și bine, că turistic ai ce să vezi, că aproape de casă…o mulțime de plusuri.

    1. N-am calcat niciodată în Italia :)), destul de ciudat fiindcă am bifat foarte multe țări din Europa :). Dar nu prea mi se pare o țară sigură, au o problemă cu imigranții din nordul Africii…și există o tensiune mocnită, care se răsfrânge și asupra noastră datorita lor sau și a africanilor noștri care se țin de probleme sa facă sau să caute. Mi-ar placea, cred, Portugalia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.