Cugetari

Dublul standard. Pumnul în gură, ca să nu zic cenzură

Că este vorba despre curente de opinie, libera exprimare, mod de trai, etică în muncă, multe alte drepturi constituționale, etc. “oamenii”, ipocriții trăiesc după o regulă nescrisă a dublului standard.

Păi cum vine asta, vă întrebați!

Este simplu vezi, ce zice un iconic al așa zisei lumi mondene a capitalei, în persoana lui Codin Maticiuc băiatul lu’ tata:

“Dreptul de a face copii și a vota trebuie câștigat”, lucru susținut și de marele politolog Connect-r, în tentativa de emisiune televizată a lui Selly.

Cum ar fi că băiatul lu’ tata, să ajungă vreodată în poziția de a putea lua o decizie de genul acesta?

Să voteze doar persoanele care au moștenit averi considerabile și n-au făcut nimic până la 50 de ani (aproape 50).

Connect-r ce poate să propună să fii condiționat faci copil doar dacă divorțezi de mama copilului și asculți manele. Bine el nu a comentat la făcutul copiilor dar era de acord cu limitarea drepturilor.

Trecând peste mințile domniilor lor, care după dubla lor măsură desconsideră pe toți și și-ar acorda doar lor drepturi. Dar nu înțeleg nimic din istorie, că și-ar putea-o lua chiar și ei după un timp de dictatură din asta.

Hai să mergem în Croația!

La Dubrovnik, că este așa de frumos și pe măsură de scump încât am intrat în vorbă cu un localnic. L-am și cinstit pe deasupra, ca să aflu în final că de fapt nu l-am cinstit!

Vă întrebați cum l-am cinstit dar nu l-am cinstit?

Aici apare dubla măsură. Poate nu știați dar în Dubrovnik nu este o lege scrisă dar există prețuri pentru turiști și pentru localnici. Tovarășul menționat ne-a spus că ei plătesc cam cu 40% mai ieftin decât prețul din meniu.

Astfel am pregătit banii, echivalent prețul din meniu, pentru a achita toată consumația, omul se grăbea așa că a plecat înainte și a rugat ospătarul să facă nota ca pentru el. Am platit cu vreo 15 Euro mai puțin, decât am evaluat inițial .

Dubla măsură în muncă!

În Franța la muncile “de jos” am observat doar oameni de culoare! 95% aș estima, restul probabil erau est europeni, la muncile grele (șantier).

În Italia femeile încă nu sunt egale bărbaților în venituri, dar unde mai pui că nici nu le primesc la job dacă sunt bronzate!

Chiar și marii formatori de opinie, bloggerii români au ieșiri de genul dacă nu îmi împărtășești ideile “marș în gâtul *****, nu ai ce caută cu părerile tale la mine pe blog, eu sunt stăpân eu fac legea aici”.

Să fie înțeles că e vorba de opinii diferite formulate cuviincios și cu respect.

Și dacă tot am amintit de acest clan Wu-Tang Clan al online-ului românesc, ar mai fi de amintit că este împărțit și el în haite și atacă victimele în grup.

Mai trebuie să amintesc că și pe afară când au simțit miros de sânge rechinii s-au adunat să se înfrupte din “hoitul președintelui american”?

Să mai zicem că și Uniunea Europeană are în agendă un astfel dublu standard de țară???

Dublul standard este peste tot! Poate fi observat la un sigur search pe YouTube “social experiment”.

Și românii trăiesc după dublul standard: vă las să citiți articolul lui Sescu, dar nu uitați să citiți și comentariul meu înainte de a ieși!

Tagged

3 thoughts on “Dublul standard. Pumnul în gură, ca să nu zic cenzură

  1. Nu o să fii de acord cu mine, dar nu cred că există liberă exprimare pe un blog personal. Adică există, dar doar din partea autorului. Cum eu, ca blogger, să te las pe tine să mă jignești sau înjuri în casa mea online?

    1. Alex citez din articol:”Să fie înțeles că e vorba de opinii diferite formulate cuviincios și cu respect.”

      Eu zic că ar trebui să fie, n-am condiționat pe nimeni niciodată să comenteze aici dacă a făcut-o pe un ton politicos: fără înjurături, injurii, firește.

      Dar dacă eu zic uite cerul este albastru, și tu vii și-mi zici mai Pato dar nu vezi că e bleu? Ce vina sa ai? Alții ca Bacovia îl văd cenușiu :)) și când nu e…

Leave a Reply

Your email address will not be published.