Cugetari

Devenind tată îți dezvolți vocabularul

Să vă spun drept, am învățat câteva cuvinte noi de când a trebuit să umblu prin farmacii și magazine pentru Patolina: tetină, aleză, posibil să mai fie și niște creme speciale.

Acum nu știu ce tătic, dacă meseria nu l-a obligat să le cunoască, cum ar fi un farmacist ar ști că capul ăla de silicon/plastic cauciucat de la biberon se numește tetină.

Pe mine dacă mă întrebai înainte ce este tetină, mă gândeam la ceva de mâncare. Practic ajută la alimentație dar nu se mănâncă, deci aș fi fost în zonă.

Tetină/biberon

Iarăși “aleză”, am ajuns in farmacia de la Sun Plaza, Tei sau Bebe Tei (nu cunosc diferența) și mă tot învârteam eu pe acolo pentru ceva cumpărături de nou născut. Luasem aproape toate produsele de pe lista soției, dar m-am poticnit la cele două. A trebuit să întreb, pe cineva de acolo fiindcă nu aș fi ghicit.

Ce este o aleză?

Sunt acele “paturici” de unică folosință, impermeabile pe care se pune bebelușul că să nu facă mizerie (pipi, caca).

Cred că mai sunt câteva, dar astea sunt cele mai uzuale și care mi-au pus mie probleme.

Tagged ,

3 thoughts on “Devenind tată îți dezvolți vocabularul

    1. @Marius, momentan stau în Galați. Probabil tot la Brăila voi ajunge în cele din urmă. Informația din articol este referitoare că soția a născut în București la final de pandemie și am stat mai mult de o lună în București.

Leave a Reply

Your email address will not be published.