Cugetari

Despre viata in general

O  sa incep articolul intr-o nota haioasa, fiindca  asa da bine in zile ca astea sa fim cu zambetul pe buze mai ales ca vine primavara si “Balanul” incepe si el sa ranjeasca fasolea la amaratii care s-au saturat de atata frig si iarna.

Tin minte ca am citit pe un blog care avea drept motto, o intrebare:”Ce este este viata?” la care urma raspunsul ” Cea mai raspandita boala transmisa pe cale sexuala”(Boogie)… e ciudat sa te gandesti la viata ca la o boala dar daca stam sa ne gandim pare adevarat cel putin asa de la distanta, daca focalizam nu e tocmai asa. Totusi viata este ceva complex imposibil de descris, fiindca depinde de la caz la caz, este in acelasi timp relativa daca ne supunem teoriilor lui Einstein si este supusa irevocabil timpului.

Viata incepe atunci cand luam viata, nimic mai simplu si se sfarseste atunci cand murim. Oare chiar se sfarseste? Eu as crede ca nu. Moartea constituind un nou inceput, catre ce nu stiu dar sunt sigur ca atunci cand terminam ceva trebuie sa incepem altceva asta e firea omeneasca.

Multe teorii, filosofii spun ca viata ne este scrisa in stele si ca trebuie sa iti asumi soarta, cum zic batranii. In viziunea mea vad altfel viata fiecare isi decide cursul vietii prin deciziile pe care le face, fiind pus in fiecare clipa sa aleaga dintr-o infinitate de posibilitati. O vad ca pe un drum care are din pas in pas intersectii cu nenumarate strazi pe care am putea sa mergem o data ce am ajuns intr-una, astfel “drumul” ni-l desenam singuri prin alegerile facute.

Uneori in viata e drept ca mai apare si hazardul, care poate sa faca viata ca ne joaca feste sau sa o faca sa nu mai depinda de noi. Acestea sunt cazuri rare dar care trebuiesc amintite.

Ca sa terminam intr-o nota pozitiva  ar trebui sa urmam zicala: “Viata e frumoasa, trebuie traita!”.

17 thoughts on “Despre viata in general

 1. Da viata e frumoasa, doar cine nu vrea sa vada partea frumoasa a ei nu intelege nimic si ramane un pesimist etern.
  Eu cred ca viata aceasta este o scoala pregatindu-ne pentru viata cealalta, eterna. Adevarat, exista mii de teorii despre cum va fi dincolo, eu am ales sa cred in cea biblica care ne prezinta un Paradis, doar ca nu vor ajunge acolo decat cei curati cu sufletul, atat.

  1. da banul e problema asa zic toti dar daca n-ar mai exista oare ar fi mai bine? eu tind sa cred contrariul. De ce? Cred ca generatia noastra o sa aiba ocazia sa simte asta pe pielea ei.

 2. Foarte cool este design-ul blogului, imi place, si apropo de tema abordata in articol, pentru mine viata este singurul lucru important, singurul lucru care conteaza.

 3. Nici eu nu cred ca dupa ce murim,se sfarseste totul.De ce ne mai nastem atunci?Dar nu cred nici in explicatia biblica,cum ca ar exista viata vesnica dupa moarte,nu cred nici in teoriile cum ca viața ne-ar fi scrisa in stele,soarta fiecare si-o face cu mana lui.Nu exista intamplare.
  Inca,caut un raspuns la intrebarea: Există viață după moarte?

  1. eu cred ca multi cauta raspunsul la ultima intrebare dar cu totii avem sansa sa aflam, mai devreme sau mai tarziu totul e relativ si depinde de noi, de timp, de hazard si de divinitate.

 4. Viața, ca să citez din feisbuc, “iț complcheited”, dar merită trăită și, dacă e să vrobim despre ea, cu toate aspectele bune și rele, trăirile, emoțiile, implicațiile, șansele, neșansele, nu ar exista un server care să suporte atâta conținut.

  1. da nu exista si poate nu va exista, dar exista omul care este si el la fel de complex si care prin dorinta poate depasi orice limite, bine este el limitat intr-un fel dar poate sa gandeasca deci ar trebui sa se foloseasca de portita asta!

 5. Nu stiu daca moartea e sfarsitul sau nu, cert e ca, in univers, energia se conserva – sub o forma sau alta. E un miracol ca suntem aici, ca traim, ca avem o constiinta, un suflet, ca ne putem misca pe planeta aceasta minunata. Viata in sine e un miracol!! Nici nu stiu de ce cautam altele..
  Cat despre destin si viata scrisa in stele, cred, mai degraba, ca viata (intr-o oarecare masura) ne este scrisa in gene (codul genetic). Mai conteaza locul, contextul social si istoric in care ne nastem. Apoi, totul depinde de noi!

 6. Si eu tind sa cred asta, dar curiozitatea de a afla ce e dincolo de moarte exista… plus ca este impodobita cu incertitudini, mister si alte chestii.
  Ar trebui sa ne fie frica de moarte? eu cred ca nu cel putin acum, fiindca mi se pare ceva normal numai ca n-as vrea sa mor:))

  1. Nici eu nu cred ca ar trebui sa ne fie frica, e un fenomen normal in natura. Insa, ar trebui sa fim constienti de ea si sa ne traim viata in asa fel incat sa nu avem regrete 🙂

 7. Foarte fain articol, m-a facut sa ma gandesc la modul cum traiesc si cum ar trebuie sa fiu pe viitor

 8. De întrebarea “Există viaţă după…?” am trecut de mult. Viaţa mea e prea presărată cu evenimente inexplicabile potrivit canoanelor actuale. Mi le-am explicat punând cap la cap ideile cele mai “out of the boundaries” — dincolo de limite.
  Celor care vor o imagine utilă asupra Vieţii, le recomand Antoine de Saint-Exupery “Citadela” şi “Pământ al oamenilor”. Ar fi ele mult mai multe, dar cred că acestea dau o imagine foarte diferită asupra a ceea ce înseamnă Viaţă.
  Opinia mea, e una simplă şi am prezentat-o în cărţi şi articole…
  Am posibilitatea să aleg. În fiecare secundă. Îmi vine în minte un speaker, care vorbea despre importanţa unui singur milimetru. Tony Robbins îl cheamă.
  Pentru cine ştie ce înseamnă o secundă de arc de la Pământ la Alfa Centauri, totul e foarte uşor de înţeles.

Leave a Reply

Your email address will not be published.