Cugetari

De ce nu prea cred mulți în virusul SARS-COV-2 sau pandemia COVID-19?

De ce nu crede lumea în virus? (SARS-COV-2)

De ce crede lumea în teoria conspirației când vine vorba de COVID-19?

Țin să scriu de la început, că în urma acestui articol nu m-am îmbogățit, aceeași CORSA din 2002-3 conduc (unde aș mai adăuga că azi am schimbat toate filtrele și uleiul).

Nu știu dacă există sau nu virusul, însă eu consider că știința spune adevărul. Acum, de unde provine, cum a ajuns sa fie atât de contagios…sunt detalii, pe care nu sunt în măsură să le discut. Dar ținând cont, de modul în care el s-a răspândit, as tinde să cred că urmărește un tipar veritabil. V-aș recomanda sa vizionați filmul Contagion, din 2011, asta dacă nu l-ați văzut deja.

Dacă poți înșela sute de sisteme medicale, din toată lumea, mii sau zeci de mii de cercetători…asta înseamnă că este mai presus de firesc. Sincer, nu cred în teoria conspirației legată de acest subiect.

Totuși, la început oamenii au zis…e la chinezi să rămână la chinezi, n-are cum sa ajungă în România! Mi se pare o idee remarcabilă, mulți români au auzit de termenul de globalizare doar de la televizor. Puțini români au reușit să  călătorească mai departe de municipiul reședință de județ, unde își mai rezolvă din când în când probleme birocratice.

Nu prea îi înțeleg pe cei care totuși au depășit granițele țării, în același timp nu am pretenții mai mari. Se simt că acasă mai ales cei din Italia și Spania, mulți nu au șansa nici pe acolo sa călătorească.

Cum să creadă românul că există SARS-COV-2, când mulți politicieni în vârstă și cu posibile probleme de sănătate n-au dat ortul popii.

Exemple sunt numeroase:

Donald Trump – 74 ani

Silvio Berlusconi – 84 de ani

Prințul Albert de Monaco – 62 de ani

Prințul Charles de Wales – 71 de ani

Justin Trudeau – 48 de ani

Angela Merkel – 66 de ani

Tom Hanks – 64 de ani (actor)

Mulți cred că, dacă totuși s-ar fi întâmplat necazul cu vreunul amintit, ar fi fost declarat mincinos/ilegal victimă COVID-19.

SARS-COV-2 lab

La începutul răspândirii virusului în România, toată lumea spunea: Tu cunoști pe cineva, din cercul tău de prieteni sau cunoscuți, să fi avut coronavirus?

Întrebarea normală că răspuns la acea întrebare era:

Îți dorești să cunoști?

Acum cred că fiecare dinte noi avem cazuri, în grupul de prieteni, familie, colegi de muncă, etc.

Personal cunosc cel puțin 10 persoane care au ieșit pozitiv la testul pentru virusul SARS-COV-2, care din fericire nu au pățit nimic grav.

Întrebarea reticenților persistă… Tu cunoști pe cineva să fi murit de coronavirus?

Prietene, tu îți dorești să ajungem să cunoști?

Eu unul nu vreau sa ajung să cunosc oameni care au devenit victime ale propriei ignoranțe sau victime ale ignoranței celor din jur.

Știu, sunt tipul ăla care poartă mască, ca rața și singur în mașină, asta când știu că pot să o infestez și urmează să cobor într-un loc unde aș risca să contactez virusul, din februarie. Am purtat mască și la botezul copilului.

Port mască, sunt cool!

Și ar mai fi ceva, am auzit și următoare ipoteze: “medicii tac fiindcă sunt plătiți”, “totul e dictat de sus”, “te calcă mașina mâine dacă scoți capul să spui adevărul!”.

Acum ne pricepem și la viruși, pe lângă fotbal. P.S. “Romania stă acasă, fiindcă urmează sfatul lui Arafat”, “blatiști, au jucat ca cizmele fiindcă au primit bani de la Guvern”.

Sper să nu am ghinion după articolul ăsta.

10 thoughts on “De ce nu prea cred mulți în virusul SARS-COV-2 sau pandemia COVID-19?

 1. Hei salut! Dar…tu cunosti pe cineva care sa fi fost pozitiv si sa fi avut simptome? Asta e intrebarea! De murit nu imi doresc sa moara nimeni.

  1. Nu cunosc pe nimeni care să fi ajuns la reanimare, dar nici nu-mi doresc :(, tocmai aia spuneam in articol. Dacă ajungi acolo firul vieții este foarte subțire…deci șansele să nu ne revedem sunt extrem de mari.

 2. Când am avut covid nu s-a ținut niciun meeting anti “botniță”. M-aș fi dus cu plăcere să le dovedesc …

 3. Este clar că virusul există, poate nu atât de multe persoane pe cât sunt anuțate au fost infectate, dar este clar că există. Eu am discutat cu mai multe persoane care au avut COVID, după ce și-au revenit, evident, iar cele auzite de la ei m-a făcut să fiu mai precaut în spațiile publice.

  Unde mai pun că anul trecut în martie am avut o frumoasă pneumonie, apă în baza plămânilor, suspect de astm bronșic și alte astfel de superbități? Tot ce am auzit despre acest virus mi-a adus aminte de acea perioadă deloc plăcută pentru mine.

  Sunt și interese pe marginea acestui virus, este clar, dar asta nu înseamnă că trebuie să devenim mai puțin atenți sau să trebuie să ne lăsăm conduși de conspiraționiști.

  1. Asta e una și a doua ar fi că…de obicei natura ne pregătește pentru ceva mai rău. Este plauzibilă ipoteza că în 10-20 de ani să apară ceva mult mai contagios și chiar mai agresiv, daca nu ne raportăm corect la această experiență va fi mult mai grav.

 4. Acum ca am recitit articolul, am realizat ca are logica ce ai zi in legatura cu purtatul mastii in masina.

  1. Aici mă refeream la mobilitatea pe distanțe scurte, gen in oraș mă urc conduc 5-10 min, cobor sa fac piața. Acum dacă tu pleci de la București la Călărași și faci 2 ore sau mai mult și te mai oprești doar de-un susu la benzinărie clar trebuie sa fii mai comod, asta daca nu ești cu “străini” în mașină.

Leave a Reply

Your email address will not be published.