Cugetari

De ce nu comasăm alegerile?

Nu e că și cum ar fi la o distanță de 2 ani, încât să poți pedepsi partidele, care nu și-au ținut promisiunea din campania politică, ca să nu putem vota și pentru locale și pentru parlamentare.

Știm cu toții că alegerile locale din România, din data de 27 septembrie 2020, au costat aproape 1 miliard de RON sau 200 milioane de Euro, conform unei analize marca Ziarul Financiar.

Un cost substanțial pentru și așa economia șubredă din țara noastră. Aș putea să cred că s-a făcut un credit și pentru efectuarea alegerilor, dacă îmi aduc aminte că țara asta începe să existe doar pe bază de credit (pe caiet că la țară, iar birtul din sat fiind FMI, FME-FECM și alte conglomerate bancare).

Ce nu înțeleg este: de ce trebuie să efectuăm o nouă cheltuială, la nici 3 luni distanță.

Posibil să existe ceva lipsuri procedurale, dar astea sunt ieftin de rezolvat și implementat.

Mă întreb, mie ca votant mi-ar fi fost greu, ca în loc de 4 ștampile și 4 buletine de vot aruncate în urne, să mai pun două?

Pe 6 decembrie 2020, va trebui să reluăm procesul de cheltuit bani publici și noi cetățenii să ne expunem riscului de infectare din nou!?

Dacă tot au fost mai scumpe de aproape două ori, bani care nu au fost produși de statut român cu au fost luați din buzunarele noastre, voi v-ați exercitat dreptul și obligația de a vota?

Iarăși, dacă ați fost la vot ați luat o mască de protecție care tot din banii noștri au fost achiziționate? Mie nu mi-a fost rușine să solicit masca, deși aveam mască la intrarea în secție, solicitarea mea a fost onorată. Vă întreb, fiindcă celor apropiați mie le-a fost rușine să o ceară.

Masca
Tagged , ,

2 thoughts on “De ce nu comasăm alegerile?

  1. Și eu sunt de acord cu comasarea lor și sunt de acord și cu introducerea votului electronic… Cred că ar face viața alegătorului mult mai ușoară.

    1. Cred că e posibil că în 5-10 ani să avem vot electronic. Sunt doua impedimente, dacă nu trei. Unul deschiderea oamenilor către asta (reluăm problemă învățământului online, nu toți cetățenii României au acces la utilități, ce să vorbim de internet) plus că sunt oameni săraci sau bătrâni care nu au educația necesară. Al doilea impediment îl reprezintă infrastructura, sa votam toți o dată cred că necesită servere n-ai șmechere și multe decât de “black Friday”, dar aici putem folosi modelul american, care votează pe state, la noi de ce nu s-ar putea pe județe utilizând aceeași platformă ( mai redusă din punct de vedere dimensional). Iar ultimul impediment major ar reprezenta securitate cibernetică, aici e rost de fraudă masiv dacă nu suntem pregătiți sau dacă sunt pregătiți unii din interior să o facă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.