Există, în acest moment, o largă ofertă în ceea ce privește bijuteriile, în general. Dacă este să aducem vorba despre verighete și aici există o plajă largă de modele.
Verighetele pot varia mult de la un producător la altul. Există diverse colecții, în catalogul fiecărui producător de bijuterii.
Dar când pleci de acasă cu gândul să achiziționezi perechea de verighete, fiindcă ne gândim că va fi doar una, este bine să îți faci niște linii mari, dar și de detalii pe care ar fi bine să le urmezi.
Firește, prima condiționare apare când vine de preț. Sfatul meu este să vă creați un buget, care să fie agreat în cuplu. Totuși, în procesul de dimensionare a bugetului, pe lângă faptul că trebuie să țineți cont atât de posibilitățile voastre financiare, mai trebuie să se raporteze și la dorințele voastre.
Dacă bugetul nu contează, arunci nu există limită și nici zonă de compromisuri. Dacă el reprezintă o constrângere, atunci trebuie să găsiți o zonă de mediere între posibilitățile financiare și dorință.
Valoarea verighetelor este una, să zicem numismatică și este dată, în cele din urmă, de jurământul de legământ dintre cele două persoane. Nu-mi imaginez că cineva ar intenționa să își vândă verighetele.
Prețul firește că variază în funcție de gramaj, carataj, material (aur, platină, argint, etc.), diamante sau printre prețioase încrustate.
Gusturile privind culoarea sunt variate și ele și practic nu prea contează. Cred totuși că o preponderență mai mare o are aurul alb. Afirm acest lucru, fiindcă și în cazul nostru am optat să mergem pe aceeași nuanță În privința culorii inelului de logodnă (aur alb).
Dar să revenim la ideile după care ne-am ghidat noi.
Personal nu port bijuterii, exceptând ceasul, așa că nu-mi păsa prea mult de culoarea verighetelor (atât timp cât nu era roz). Dar soția a ales să optăm pentru aur alb fiindcă, inelul de logodnă era din același material, evident și nuanță.
Ce mi-a rămas mie de ales a fost stilul…nu neapărat modelul.
Din start nu am vrut pietre la verighete, fiindcă pietrele cad și se pierd în timp mai ales dacă inelele sunt purtate zilnic. Pietrele pot deveni incomode, aici probabil doamnele și domnișoarele mă vor contrazice. Ținând cont că nu am purtat vreodată inel, ghiul, etc. am optat să fie cât de clasic și simplu posibil.
Nici modelele nu sunt pe placul meu, fiindcă în timp se demodează și nu sunt convins cum rezistă la uzură.
Practic am ales doua șaibe frumoase și scumpe, cu un șanfren minunat de lucios pe muchii și o zonă mătuită central.
Ar mai fi de spus că nu am optat să le facem extrem de late și nici subțiri. Am remarcat că sunt persoane care optează să aleagă verighete mai late în detrimentul grosimii. Aici puteți avea surpriza ca verigheta să nu fie fermă și să fie mai maleabilă decât ar fi cazul. Dacă nu vreți să vă treziți cu o verighetă ovală, în timp sau chiar să aveți surpriza neplăcută să se rupă, peste mulți ani, încercați ca rezultatul să fie echilibrat.
De carataj și gramaj nu are rost să menționez fiindcă aici depinde, vă reamintesc, de posibilitățile fiecărui cuplu. Dar nu recomand să fie un efort considerabil, gen să faceți un credit.
Fix pe subiect ai nimerit. Urmează să ne căutăm un set.
Încerc să împărtășesc din experiențele personale.Firește, ideile mele nu vor fi pe placul tuturor, dar măcar au acces la o altfel de opinie.
Să fie într-un ceas bun Alin! Felicitări!