Mă mai uit cum și ce soluții au adoptat unui “confrați” când și-au făcut case. Sunt interesat de subiect și mai văd chestii ciudate.
Teren de București, sau zonă limitrofă, 400 de metri să zicem pătrați nu considerați că zic că e mic, 400-500 de metru pătrați în oraș chiar este decent, spre mare. Chiar o sa ai bătăi de cap cu grădina, dacă nu ai chef bagă Johnule un 250 mp, cu o construcție de 150 amprentă la sol, eventual restul tot pavat, garduri de beton de trei metri, o mochetica verde care imită gazonul și ai apartament tip penthaouse cu terasă generoasă, dar ai ești câștigat ai unde sa parchezi mașină și poți să faci ci BBQ în weekend cu tovarășii.
Nu despre asta vroiam să amintesc. Nu toți vor Penthouse la parter, dar nu toți își permit în vreun zgârie nor, că nu mai au bani de doua locuri de parcare să le achite.
M-am distanțat de subiect.
Am văzut o casă făcută de un youtuber, care se tot lauda că are put forat la vreo 25 de m. În același timp, zona nu dotată cu canalizare așa că omul a trântit o fosă septică cu un dren generos, 8-10 m nu mai știu, care i-a permis să vidanjeze o singură dată într-un an. Nimic de zis, omul avea niste probleme și le-a rezolvat.
Aici apare ciudățenia, sau faptul că omul prin acțiunea sa asupra naturii omul nu lucrează sustenabil oricât ar declara că o face.
Observați paradoxul?
Acum 4 ani când a cumpărat terenul, poate că a făcut teste la apă poate că nu…apa era cel mai probabil bună de băut. Poate că apa este bună și acum de băut din moment ce toți în zonă o beau, dar când tu lansezi în pământul de unde bei apă ape uzate, infestate, dejecții. Ok, tratate sub o formă în fosă, dar nu verifică nimeni cum sunt la eliminarea din fosă.
Ok, poate dacă era doar el. Dar sunt cele puțin câteva duzini de vecini în zonă care au aceeași practică.
Nu pare un mod sustenabil de a rezolva problemele. Ci o acțiune sigură de a crea altele într-un timp mai scurt sau mai lung. Dar poate așa este tradițional, dar râdem de cei cu “căcătoare” în fundul curții, că poluează apele potabile cu nitrați și nitriți.