Cugetari

Ce mâncăm defapt?

Sunt pregătit să susțin că nici produsele alimentare cu inscripția “bio/eco/Green” nu sunt bio deloc!

Considerentul susținut provine din experiența din propria grădină, de anul trecut și mai ales de anul acesta.

Orice cultivi, dacă nu intervii se umple de buruieni. Soluții sunt două: sapa și mâna. Prășitul și plivitul! Operațiuni anevoioase, consumatoare de timp și mai ales de sănătate, mă cam doare spatele zilele astea după mai multe operațiuni similare.

Opțiunea cealaltă este stropitul, nu am apelat până acum la el. Nu intenționez să fac asta, dar când te doare spatele este al naibii de greu și îți vine să îți bagi picioarele.

Dacă la mine în grădină în 600-700 de mp, se adună și crește atâta buruiană…și eu dificil și de plivit pentru un neavenit fiindcă dacă nu cunoști plantele poți să le rupi pe alea pe care le-ai semănat, dar imaginează-ti zeci, sute sau chiar mii de hectare bio?

Bio pe naiba! Nu ai cum să faci așa ceva, pur și simplu mi se pare vrăjeală. E fix ca la pui, îmi spui mie că puiul este natural și crescut ca în curtea bunicilor când tu livrezi in Kaufland sute de tone săptămânal.

Tehnic nu ai cum! Tot ce este pe piață, cu foarte mici excepții este stropit. Chiar și micii producători fac asta, trec pe lângă o tarla de ceapă când mă duc la grădină și arată impecabil, nu e extrem de mare, e cam cat toată grădina mea, dar totuși este destul de mare ca să înțelegi că este de vânzare. Nu are pic de buruiană.

Tagged

4 thoughts on “Ce mâncăm defapt?

  1. Eu, in 98-99 puneam azot la radacina. Abia aparuse, ca subventie de la stat. 🙂 De stropit se stropeau doar via, cartofii, acolo unde chiar erau daunatori. In rest, ingrasamant. Bio, bio, e mult prea greu si deloc productiv.

    1. Problema mare, este că nu cred că sunt bio cu adevărat…prețul este “justificat” de “avem producție mai mică”

Leave a Reply

Your email address will not be published.