Cugetari

Cate filosofii tot atatea posibilitati

A venit vara toata lumea iese din casa, vremea e faina, iarba e verde si apetinsanta… am pascut.
Love is in the air!

Toata lumea incepe sa se cupleze, tinerii pot fi vazuti la plimbare tinandu-se de mana. Batraneii simpatici de asemenea ies seara la promenada, prin parc. Toata lumea se iubeste. Si totusi care e filsosfia?

Ideea e despre compatibilitatea asta, unii se iau dupa zodii( eu nu cred), altii dupa nume, altii dupa alte chestii. Suntem oameni deci gandim, suntem usor de influietati, tragem concluzii pripite. Wow aia e rockerita ce dracu sa vad la ea… ei ala e un manelist cocalar(si daca tu esti o pitipoanca, cred ca v-ar sta bine).
Ganditorii vremurilor de mult apuse au initiat niste curente filosofice despre sufletele pereche. In acest sens au fost enuntate mai multe teorii dea lungul vremii:
-teoria sferelor(parca de Platon sau Aristotel enuntata) care spunea ca familia reprezinta perfectiunea si ca barbatul si femeia sunt reprezentate de doua sfere care fuzioneaza si se creaza perfectiunea, sau caminul conjugal. Aceasta teorie ar merge si pe principiul traditional romanesc cine se aseamana se aduna, amintit chiar si de poetul Mihai Eminescu in opera sa de referinta “Luceafarul”, “si guraliv si de nimic te-ai potrivi cu mine” ii spune Catalina lui Catalin. Chiar si numele celor 2 personaje reflecta aceasta filosofie.

In cazul in care aceasta filosofie nu poate fi pusa in aplicare, omul a creat un backup. Apeland la filosofia rasariteana cea cu Yin si Yang, concepte ce reprezintă forțele primordiale și complementare ce compun universul și toate componentele acestuia. Pe principiul “auzi baby, sa sti ca extremele se atrag sau cel putin asa am auzit eu intr-o pesa“. Daca suntem amandoi la fel, daca ne asemanam o sa ne plictisim repede unul de altul asa suntem ca sarea si piperul.

Omul fiinta ganditoare a luat in calcul toate posibilitatile, harnic cei drept.

photo via

Tagged

21 thoughts on “Cate filosofii tot atatea posibilitati

  1. uite cu ocazia asta am aflat cat de veche e piesa :)) nu m-as fi gandit niciodata ca e mai veche de 11-14 ani

 1. Mă bucur că vremea se încălzeşte puţin câte puţin. Cred că zilele acestea o pun de un grătar 🙂

 2. Off, mi-e aşa o târşa ca nu cumva să ne trezim cu o ninsoare de toată frumuseţea în mijlocul lui iulie. Instabilitatea asta atmosferică este din ce în ce mai pronunţată.

 3. Pato, nu ma incalzeste cu nimic ca love is in the air, eu as vrea sa fie in…inima iubitului meu! 😛 😀 🙁

    1. nu confunda dragostea cu iubirea! poti sa ajungi sa iubesti pe cineva… dar sa te indragostesti de el e diferit, cel putin asa vad eu lucrurile.

 4. Şi eu ies zilnic în oraş sau pe teren la un fotbal , aici la Darabani încă nu e “sezonul” de ieşit pe afară !

 5. Cat ma bucur ca iese Soarele…. m-am saturat sa stau la calculator si sa vad in dreapta pe fereastra doar ploi si nori. Acum pot sta la calculator si sa vad pe fereastra Soare si CALDURA… e uimitor :)) :)) =))

  1. P.S.: Asta cu “Love is in the air” o inteleg doar daca sotu’ e pilot sau prietena stewardesa, altfel nu 🙂 😀

 6. Eu inclin spre principiul yin-yang, al complementaritatii. Bine, asa cum ai enuntat tu acolo, pare comico-penibil 🙂 Eu ma gandesc la o complementaritate armonioasa. E greu sa ajungi acolo, dar merita efortul 🙂

  1. pff imagineaza-ti o tipa din aia de la opera apretata, imbracata la camasa, costum, negru… cu un punker cu creasta rosie, tinte, eventual sa aiba si un chopper(motor)… Dar in schimb in caminul conjugal ea sa fie fiara si el mieluselul:))
   hai ca nu mai pot sa-mi imaginez, fiindca o da ma imbolnavesc de deces din cauza rasului!

Leave a Reply

Your email address will not be published.