Cugetari

Bradul, românul și pandemia

Am fost ieri la Dedeman, fiindcă căutam un lacăt și niște ghivece de flori. M-am întors de acolo doar cu ghivecele și tăvițele pentru ghivece. În viziunea mea lacătul pe dimensiunea caută era prea scump, așa că l-am achiziționat din altă parte.

Brad în ghiveci

Am ajuns întâmplător și în zona de plante, încă este cald așa că toate erau afară.

Având copil, chiar dacă poate e prea mic să perceapă atmosfera ca atunci când va mai crește, ne gândim ca a anul acesta să avem un pomișor. Ideea este că nu prea avem spațiu, unde să desfășurăm prea multe briz briz-uri, de acea anul trecut nu am avut.

Aflându-mă în mijlocul coniferelor la ghiveci, parcă acum mă gândesc că ar fi o soluție…mai ales că avem și curte și am putea să-l plantăm acolo. Problema este că încă nu am planificat cum va arăta zona din fața casei încă așa că nu aș planta un brad de care să mă lovesc mai târziu.

Iarăși mă întreb de ce nu există un serviciu, poate chiar un business prin care să închiriezi 1 lună bradul la ghiveci și apoi să-l returnezi.

Gen bradul la ghiveci costă 150 de Ron, ii dai banii pe 15 decembrie, iei bradul acasă. Te bucuri de el, dar îl și îngrijești iar în perioada 10-15 ianuarie îl returnezi și îți recuperezi să zicem 100 de ron din cei 150 plătiți inițial firește dacă planta se prezintă într-o stare optimă.

Urmând ca brazii să fie folosiți pentru împădurire, în zonele defrișate. Acum trebuie evident realizat un studiu economic, daca e pretabil din punct de vedere financiar pentru a acoperi costurile de logistică și a rămâne și un profit decent. Ținând cont că este un proces sustenabil, pot găsi o subvenționare din partea ministerului mediului.

Ar fi cazul să ne luăm brazi anul asta mai devreme, în contextul amenințării virusului SARS-COV-2?

Tagged , , ,

2 thoughts on “Bradul, românul și pandemia

Leave a Reply

Your email address will not be published.