Cugetari

Banul ochiul …?

Ar fi ideal daca v-ati rezerva timpul necesar vizionarii intregului clip, care dureaza aproape 2 ore.
Am stat si eu lipit parca de el, la inceput sceptic si l-am vizionat cu foarte mare interes, sincer nu stiu de ce. Oricum chiar daca o fi vreun sf am aflat o teorie pe care nu o cunosteam adevarata sau nu ramane de vazut, fiecare interpreteaza dupa bunul plac aproape orice, mai ales religia( am observat ca  a fost si este intrepretata gresit de lungul istoriei). Daca exista o asemnea grupare de acest gen nu pot sa stiu probabil ca exista, sau pur si simplu a luat viata in imaginatia celor care isi punea intrebari despre acele grupari certificate istoric si nu numai dar despre care nu prea se stie foarte multe lucruri, gen Masoneria. Francisco Goya zicea “ca somnul ratiunii naste monstri” poate ca nu ii naste totusi ci ei exista si atunci au porta deschisa spre sufletele neprotejate si slabe din punct de vedere spiritual. Despre  aceste “intelegeri intunecate patate cu sange” se amintesc si in opere de inalta valoare culturala cum ar fi opera “Faust”.
Cat este adevar si cat este SF numai voi puteti decide, mie mi s-a parut interesant sa vedeti asta.

12 thoughts on “Banul ochiul …?

 1. >Nu am vazut decat prima parte, pentru ca m-am apucat de vizionat intr-un moment nepotrivit. Voi reveni sa vad tot filmul, e interesant si merita sa-l urmaresti fara sa te grabesti.

 2. >@anonim: ma bucur ca ti-a placut
  @Zina:E un fel de documentar impartit in vreo 10 capitole cred, aduce a prozeritism dar spune si unele lucruri care pot fi adevarate…si m-am gandit ca e bine sa cunoastem nu neaparat si sa credem, desi cred ca e posbil orice.

 3. >Cred ca 90% este adevar.
  Oricum, bun materialul, pacat de faptul ca multi oameni il urmaresc si atat.

 4. >@derscanu: poi ce ar trebui sa faca? eu sincer am ramas in aer dupa vizionarea lui… Sincer nici nu imi puteam inchipui ca cineva ar putea macar sa se gandeasca la asa ceva. Si totusi sunt prea multe coincidente.

 5. >foarte interesant, dar trebuie sa tinem ochii larg deschisi si sa nu credem orice teorie, parerea mea 🙂

 6. >Deocamdata doar vreo 30 minute am apucat sa vad. Lumea e plina de conspiratii 😉

 7. >L-am vazut pe tot din cap pana'n coada. Despre teoria masoneriei si a iluminismului stiam deja. Chiar si eu am scris ceva despre acestea, dar nu mi-am imaginat ca muzica este asa de contaminata de faptele lor. M-a socat pe-alocuri, trebuie sa recunosc. Totusi, parca tind sa cred ca atunci cand vedetele marturisesc ca au facut pact cu diavolul, expresia este doar metaforica, ele fiind dependente de mai marii industriei care le pot aduce faima si gloria in cel mai scurt timp posibil, dar ii poate si termina daca nu raman alaturi de ei. Este socant documentarul si ar trebui vazut de cat mai multa lume.

 8. >Mi-am facut si eu timp si l-am vizionat azi. Este socant intr-adevar. Nu cred in totalitate ce se afirma in el, unele aspecte sunt exagerate (cei care au facut subtitrarea au tins sa exagereze unele aspecte).
  Oricum, o parte de adevar este. Artistii sunt subjugati si, sub o forma sau alta, isi vand sufletul. Este un joc, din pacate. Si este ,,industrie". Mereu mi-a displacut asocierea termenilor ,,industrie" si ,,muzica". Muzica este o arta si ar fi trebuit sa ramana asa. Insa oamenii si-au dat seama de impactul coplesitor al muzicii asupra subconstientului si.. a devenit o afacere si o lupta stupida pentru putere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *