Cugetari

Avantajele de ramane copil

Exista multe avantaje in a fi copil…eu deja incep sa simt dezavantajele omului sa-i zicem “matur”, ca aproape am ajuns “om mare” mai am de lucrat in privinta realizarii insa am timp ca sunt tanar si sunt pe drumul cel bun zic eu pentru a ajunge un “OM MARE” in adevaratul sens al cuvantului.

Prima conditie pentru oamenii mari e ca nu mai au timp, timpul este sau li se pare limitat…timpul liber incepe sa le lipseasca, la propriu!
Ma uit la mine eu am ajuns din 3 luni de vacanta sa mai am o luna si un pic de vacanta propriu zisa, in rest am practica, iar luna septembrie daca voi fi sanatos voi munci. Nu zic ca imi pare rau ca fac asta, dar si vancata avea rolul ei.Totusi este un fapt bun fiindca ma pregatesc pentru conditiile din spatiul pietei de munca.

Principalul dezavantaj al oamenilor mari e ca nu mai au timp pentru ei, concediile sunt foarte mici.
Asa ca bucurati-va de copilarie, bucurati-va de vacante…o sa vina timpul sa ajungeti oameni mari si daca nu va bucurati de copilarie la timpul ei, alta nu o sa aveti.
Nu cred ca vreti sa ajungeti niste oameni mari fara copilarie!

Sfatul asta il dau pustilor care se gandesc numai la bani, atat pe internet cat si in offline care incearca sa faca bani de la varste cat mai fragede, banul devenind prioritatea lor de la 12-13 ani…Doamne fereste de ce-i care n-au incotro, care n-au posibilitati, care nu invata si au ajuns la o varsta la care trebuie sa faca ceva!

Copilariti mai copii, lasati grijile oamenilor mari macar pana veti fi pregatiti pentru ele! Ma doare inima sa vad pusti pe net de la 13 ani care se chinuie sa faca un banut…ei isi pierd copilaria, pierd frumusetea acestei perioade pe care nu o mai pot recupera. Si sa fim seriosi la 13 ani n-ai nevoie de multi bani sa te distrezi, sa te simti bine.

Tagged , ,

23 thoughts on “Avantajele de ramane copil

 1. Adevărat. Uneori uit copilăria mea şi aşa începe să îmi pară rău că a trecut pe lângă mine. :-s

  1. Eu cred ca am ce povesti nepotilor :D, n-am fost un copil obraznic sa am foarte multe dar cate ceva de povestit tot gasesc.

 2. In principiu ai dreptate, e bine sa avem ocupatiile potrivite varstei, iar ocupatia din copilarie este joaca. Totusi, poate unii dintre cei de 12-13 ani care vor sa castige bani au nevoie de ei pentru altceva decat pentru distractii.

  1. De ce ar trebui Zina ca un copil de 12 ani sa fie nevoit sa castige bani? Ar trebui sa aiba parinti…sau in cazul in care nu au, statul sa se ocupe de ei.
   Ar trebui, spun!

 3. Din fericire nu am avut nevoie sa muncesc de la o varsta frageda, nu am avut nici multi bani, dar cu aia putinii eu reuseam sa ma simt bine si sa ma distrez. vine insa o vreme cand vei avea bani dar n-o sa ai timp si dispozitie sa te bucuri de ei.

  1. Abia anul asta voi munci si eu, cred si am 21 de ani totusi…apropii vertiginos de 22 la cum trece timpul :D. Deci pot spune ca mi-am trait copilaria, dar ma gandesc ca si alti copii ar trebui sa se bucure de ea.

 4. Ma bucur ca sunt la varsata mea, dar pacat ca nu mai sunt copil si sa ma pot buucra de toate si sa nu mai am nici o grija!!!

 5. ”Omule mare”, pune mâna și corectează articolul ! Începând chiar de la titlu !
  Și spor la învățat, să termini sesiunea integralist 🙂

  1. 🙂 suntem oameni gresim, daca suntem Oameni recunoastem cand gresim si corectam( sau macar incercam)!

  1. Am vazut ca ti-au facut un tattoo super… sa-l porti sanatoasa!
   Nu-s adeptul, adica nu mi-as face, insa iti sta bine!

 6. Copil nu esti cu varsta, ci esti cu sufletul. Daca tu te simti copil, vei reusi tot timpul sa-ti pastrezi acea jovialitate. Cat despre restul, gen timp liber si vacante, vin si ele.

  1. Modificasem la remarca Zinei, doar titlul… acum am modificat si linkul articolului :D! Sunt ascultator mai!

 7. Din păcate sunt mulți care de pe la 15-16 ani au nevoie să muncească, nu pentru că sunt avizi de bani, ci pentru că părinții o duc și așa foarte greu…

  1. din pacate sunt niste paraziti ai societatii la 20 si de ani care nici nu invata nici nu muncesc, ci sparg seminte si beau cola in fata blocului toata ziua, zi de zi.
   Acum daca ne gandim niciodata banii nu sunt de ajuns de ce oamenii care au sute de milioane, vor sa faca miliarde si tot asa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.