Viata

CLUSA bere artizanală

Nu voi divaga la fel ca la berea artizanală TNR, fiindcă aici nu cunosc foarte bine povestea, ba chiar nu o știu deloc.

Berea artizanală CLUSA, de origine ardelenească tocmai de la Cluj-Napoca, are din start un dezavantaj față de berea TNR fiindcă este îmbuteliată la 0.33. este o bere corectă, foarte bună. Zic că este o bere corectă fiindcă are ca ingrediente doar : apă, malț, hamei și ceva drojdie. Este o bere de 5% procent de alcool.

CLUSA este o bere care se încadrează în preferințele mele ca aromă, gust aciditate.

Îmi place că au o componentă socială legată de business-ul de a fi berari.

De pe etichetă aflând, următorul mesaj:

Ai donat 10 bani, mulțumim!

Nu este mult, dar parcă te face să te simți important, fiindcă te-ai implicat.

Pare o bere neagră după culoare, dar că să nu fiu catalogat rasist aș spune că după gust este o bere mai mult arămie. Se auto cataloghează ca o Vienna Lager.

La fel că unele beri artizanale eticheta berii vine la pachet cu o poveste. CLUSA aduce un omagiu Iuliu Hossu erou al marii uniri!

“Lupta mea s-a sfârșit, a voastră continuă!”

Este o bere pe care o recomand, îmi pare rău că atunci când am deschis-o nu am avut două!

Atenție! Este posibil să avem gusturi diferite vor urma două beri care nu mi-au făcut plăcere. Dar să vă explic ce fel de bere efectiv detest: Ursus Panda pale ale eu o găsesc absolut vomitivă, deci dacă vă place berea aia nu vă luați după mine când vine vorba de bere! Cheers!

Tagged

4 thoughts on “CLUSA bere artizanală

    1. Eu nu sunt un băutor de bere in perioada rece, sunt pe vin și ocazional și ceva tărie, în schimb vara nu prea merge tărie și chiar și vinul îl reduc considerabil în detrimentul berii. Dar cum am câștigat la un giveway 8 beri artizanale, pe care eu nu le-am mai incercat, zic că merită să le beau și să scriu despre ele.

        1. Acum ce sa zic, nu puteam aștepta căldura…berea este buna cât mai proaspătă. Nu e ca vinul, care se inobileaza in timp. Primit, băut, scris despre!

Leave a Reply

Your email address will not be published.