Viata

Cititul este ca un drog

Fireste “cand e legal”, ba chiar iti indeasa cineva din obligatie …nu te atrage. Astfel se face ca mi-am citit toate operele cerute la clasa prin liceu.

De ceva vreme, intr-un mod timid am inceput sa cumpar volume si sa le citesc, sa le imprumut, personal as prefera mai mult sa le imprumut dar mai sunt si situatii. Fireste am un stil propriu de citit, 25-50 de pagini pe zi… mai mult nu pot deocamdata. Astfel imi ia o saptamana sa citesc o carte medie…180-300 de pagini.

Momentan citesc, Chicago o povestire scrisa de un autor “exotic”…el fiind egitean aka arab. Imi place stilul sau, fiind unul captivant si destul de complex pentru ce am citit pana acum.

P.S. – Prietenii mei cand au auzit ca citesc, m-au intrebat de sanatate!

Tagged ,

9 thoughts on “Cititul este ca un drog

 1. Bravo, din cand in cand nu strica! Si eu am terminat cu licenta si pana ma angajez incerc sa ma relaxez pe deplin, aseara m-am apucat sa citesc Ucenicul vraciului, si desi este o carte mai mult pentru copii eu am visat urat noaptea:-) 🙂 mai am vreo 150 de pagini dar mi-e teama ca nu o sa mai visez frumos nici in aceasta noapte:-) 🙂 🙂 . Nu am mai investit in acest hobby insa am vreo 35 de carti necitite in biblioteca castigate/obtinute la schimb/cumparate, din perioadain care aveam obsesia sa cumpar tot ce aparea. Iti mai recomand eu un hobby, urmareste cateva animatii comedii cand nu ai ce face, uita-te la seria Ice Age(4 filme), Madagascar(3 filme), Hotel Transylvania si Magazinul de sinucideri( iti recomand si carticica:-) ), este o terapie buna pt relaxare si nu sunt lungi o ora si jumatate maxim 2 ore. Eu caut animatii-comedii si iti marturisesc ca rad copios mai bine chiar decat la un film artistic….stiu ca tu nu esti adeptul comediilor dar te relaxezi foarte bine urmarindu-le.

  1. dar eu la animatii adorm :D. Si somnul e un mod de relaxare :D. Dar nu-mi place sa las lucrurile neterminate si n-as vrea sa vad un film intr-o saptamana =))

  1. in ultimul timp am observat si eu ca se misca foarte bine, am mai luat carti de la ei si am asteptat ceva timp pana au ajuns. Dar un timp estimat in prealabil, ca te anuntau cand plasai comanda.

  2. Sa revii cu o parere te rog, nu am citit decat Sub aceeasi stea de John Green si mi-a placut si sunt curioasa in legatura cu acest roman.

 2. Marin Preda zicea, în ,,Cel mai iubit dintre pământeni” ca ,,ficțiunea artistică este, pe un plan desigur superior, un drog.”
  Mi-a rămas întipărită în minte afirmația asta, deși eu nu rețin niciodată citate, ci doar idei.

  Eu am citit cu greu lecturile obligatorii de la școală, citeam mereu altceva. Unele au rămas tot necitite 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published.