Viata

Ceva planuri pentru un program de viata

As vrea sa fac o schimbare in viata mea, insa nu-s chiar convins de ea…
Ideea e ca as vrea sa imi fac un program pe care sa-l respect, pentru a fi mai productiv si a nu mai pierde vremea.

6:00 a.m trezirea.
6:00-6:30 spalat, mancat, imbracat…
6:30-7:30 alergat pe faleza;
7:30-8:00 dus
8:00-10:00 lucrat pentru licenta (cu mici pauze);
10:00-10:15 o gustare;
10:15-11:30 timp pentru online-blogging;
11:30-13:00 citit;
13:00-14:00 masa de pranz;
14:00-15:30 somn+relaxare;
15:30-16:30 documentare pentru licenta;
16:30-18:00 o gustare + online networking;
18:00-19:00 masa de seara;
19:00 iesit in oras pana la noi ordine.
Dus neaparat pana la 23:00 p.m., dupa care stingerea.

Bine asta ar fi un plan ideal pentru o zi de vacanta, care consider ca m-ar ajuta sa dau randament maxim… insa mai trebuie sa inserez si vizita la piscina de doua ori pe saptamana, fiindca am abononament (stiti ca doar ziceam de mult…mai am 5 din 10 vizite, iar maine ma duc iar).
Mai apar si alte probleme care consuma timp, mai apar si deplasarile in Bucuresti, Tulcea, Grecia, la bunici… care ma vor scoate din ritm. Nu-s chiar asa convins ca pot sa fac asta ca la carte.
Nu mai zic ca desi voi fi teoretic in vacanta, in septembrie voi avea un program oarecum infernal trezit iar la 5 dimineata pentru a fi la servici si ajung dupa amiaza pe la 17:00 acasa.

Tagged , ,

15 thoughts on “Ceva planuri pentru un program de viata

 1. Eu nu am fost niciodata pro, programelor de genul. Mai mult ca sigur ca nu o sa fie respactate indiferent de cat de favorabile sunt. Nu poti sti ce se poate intampla intre timp. Iti dai mereu programul peste cap.
  Plus ca ar insemna sa fie totul prea strict, si personal vad asta ca pe o incomoditate…
  Mai bine sa lasi sa decurga lucrurile asa cum o fi.

  1. Nici eu nu cred ca pot sa impun, am fugit de programe stricte… nu as fi vrut sa fac armata, astfel imi las libertatea de a face ce-mi doresc, cum doresc, cand doresc.
   Insa cred ca pentru un randament maxim e nevoie de un program strict, doar asa se poate face performanta.

  1. nu e prea eficient, asta ar insemna sa adormi noaptea tarziu…
   Programul nu cred ca-l voi pune in aplicare, dar e o idee interesanta.

 2. Trezit pe la 7, 15-20 minute alergat prin parc, dus, servici (asta pana la 16). Sala, cina iar intr-un final relaxare.

 3. E o vorba veche…nu iti face planul ca tiganul 🙂 Sau..daca vrei..asa spuneam pe vremea studentiei, in sesiune, dupa fiecare chef : “de maine ma apuc de invatat”. Si maine era alt chef…
  Succes..in a te tine de plan!

 4. Ținând seama de ceea ce te așteaptă în septembrie, nu aloci cam puțin timp pregătirii pentru licență ? Eu aș mai scurta online… și ieșitul în oraș. Firește, tu știi cel mai bine ce obiective ai și câtă importanță le acorzi.
  Cu sau fără program, succes !

 5. Nu as putea sa fac asa ceva.
  Urasc planurile.
  Ele-s facute, ca si regulile, ca sa fie stricate (incalcate)
  Nu mi-ar placea sa stiu ca trebe sa fac ceva, la comanda, cum ar veni. Chiar daca eu as face programul.

 6. Uneori sunt bune astfel de programe, te ajută să îți organizezi activitățile. Ce aș sugera e, dacă te gândești să adopți totuși unul, să îl faci mai flexibil. Va deveni o sursă de presiune dacă nu e ancorat bine în realitate. Și realitatea e că în cursul unei zile pot interveni multe. Și atunci aș zice să îți stabilești unele activități care să aibă ore fixe, altele care să aibă doar interval minim și maxim de timp pe care ai de gând să îl acorzi în cursul unei zile – și să lași și timp neacoperit pentru diverse evenimente care s-ar putea să apară. Altfel, va deveni frustrant dacă trebuie să mergi la cumpărături și durează mai mult decât te așteptai și nu mai poți la ora X să faci ce ți-ai propus 😛
  Astea ar fi câteva sfaturi așa, din experiență :))

  1. imi amintesc ca tu ai facut ceva de genul si te-ai tinut si de el o perioada… eu sincer nu pot sa fiu strict, a fugit de strictete. Cand auzeam de armata, parca auzeam de naiba. Nu-mi place sa dau raportul, sa fiu “ceas”…imi place sa-mi ating obiectivele in stilul meu.

 7. Decat sa-ti propui un program fix, mai bine fa o lista de prioritati. Acele lucrui pe care nu vrei sa le omiti deloc. Astfel daca ceva mai putin important se pierde nu vei fi dezamagit, vei recupera curand fara sa lasi deoparte cele care chiar au prioritate maxima. Astfel programul chiar daca sufera modificari sau locatii nu-ti vor da asa mari batai de cap.

  1. Eu nu prea am grija planurilor astora, dar a prioritatilor da…trebuie sa ne indeplinim obiectivele prin mijloace proprii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.