Viata

Centura de siguranta

Nu stiu altii cum sunt, dar eu…eu cand ma urc la volan si nu numai imi pun centura inainte de a pleca la drum.
Cunosc oameni care nu suporta sa merga cu masina si sa-si puna centura de siguranta, soferi chiar.

Personal cred ca treaba asta tine de obisnuinta, bine sunt si unii care se cred mai importanti daca incalca regulile, legile si alte alea.

De ce e bine sa purtam centura de siguranta?
Pentru integritatea fizica, adica pentru siguranta.
Daca as putea mi-as pune centura in 6 puncte ca cei de la raliuri…nu ca merg eu tare sau ceva, dar mi se pare super smechera, plus ca in cazul unui eventual accident nu o sa risc sa mi se rupa clavicula.

6 thoughts on “Centura de siguranta

  1. Păi atunci, bucuria ta, că e obligatoriu să-și pună centura și cei care stau în spate. Dacă mașina e dotată, bineînțeles.

    1. asta e mai complicat, dar as putea sa aplic metoda cu fumatorii… nu plec de pe loc pana nu-si pun centura. La fumatori e ceva de genul, nu se fumeaza la mine in masina daca ai chef, luam o pauza trag pe dreapta iti savurezi cacatul ala si apoi mergem mai departe.

  2. Si eu m-am invatat sa stau cu centura pusa si daca nu-mi pun centura am impresia ca ceva imi lipseste.Recunosc ca e deja un automatism, cand m-am urcat imediat pun centura.

  3. De când mă știu îmi pun centura când plec la drum și nu pentru amenda care se dă ci pentru că e în joc viața mea.
    Ca un P.S : Oare nu îți rupe burta în cazul unu accident? :)))

    1. ma indoiesc, este destul de lata incat sa nu se intample asta, dar cele mai dese cazuri sunt fracturi de clavicula… osul ala de langa gat, spre fata care pleaca parca ca din umar, spre gat. ca actioneaza o forta foarte mare in punctul ala… daca e o centura clasica.

Leave a Reply

Your email address will not be published.