Viata

Ce se scrie pe cartile date ca premiu

Se apropie sfarsitul anului scolar, astfel ca invatatorii si profesorii se pregatesc sa-si premieze cei mai buni elevi… cautand pe net ce ar putea scrie pe acele carti date ca premiu tinerelor sperante.

Eu am primit cateva astfel de carti, de la carti de belestristica, la culegeri de matematica, chimie si altele si pe fiecare am cate un gand bun, o urare de bine in viata, felicitari si altele.

Ce poti scrie pe o carte pe care vrei sa o faci cadou?
Poti sa fii inovativ sa compui ceva care sa fie distinct in functie de cui vrei sa o faci cadou. Poti scrie o mica poveste din care sa reiasa o invatatura, poti scrie o poezie, sau niste urari sincere de bine.

Cel mai mult mi-a placut o poveste cu niste broscute care erau intr-o competitie (Lectie de viata). Povestea avea drept morala faptul ca nu trebuie sa asculti in stanga si in dreapta ce zice lumea ci sa mergi spre obiectivul propus fara sa te lasi afectat de cei din jur.

Tagged , , ,

16 thoughts on “Ce se scrie pe cartile date ca premiu

 1. Mie cel mai mult mi-a placut ce mi-a scris proful de istorie pe cartea primita in clasa a 5-a…cand nu prea ma rupeam cu invatatul si nu ma pasiona istoria ca in anii ce au urmat…
  “istoria nu ne invata daca n-o invatam”
  si asa a fost. 😀 Nu am reusit sa iau note mari pana cand nu am pus burta pe carte. Ani mai tarziu am inteles si sensul ascuns al dedicatiei.

  1. ma bucur ca te-a inspirat… si eu mi-am invatat “lectia de viata” si cand o sa o mai intalnesc pe profa o sa-i multumesc.

 2. Iti dai seama ca profesorii sau invatatorii care trebuie sa-si premieze elevii cu diplome si carti nu compun ei cine stie ce la cate clase au asa ca vor da copy-paste de pe net si vor rezolva treaba pe inca un an de zile 😀

  1. Din pacate asa e, insa mai sunt si profesori implicati… si macar aia vor face improvizatie. E frumos si din partea celor cautate pe net insa… eu cand primesc mesaje de craciun si de paste din alea pompoase si vreo 10 la fel apreciez mai mult cand ma suna cineva sau imi trimite un simplu “Craciun fericit”

 3. Mie mi-a plăcut frumos un citat de Franz Kafka. A fost scris de admirabila mea profesoară de limbă şi literatură română pe “Act veneţian”. Cartea nu am primit-o pentru sfârşit de an ci după o activitate frumoasă la care am participat.
  Citatul sună cam aşa: “Atâta timp cât nu încetezi să urci, treptele nu se vor termina; sub paşii tăi care urcă, ele se vor înmulţi la nesfârşit.”

 4. Minunat citatul din Kafka. Kafka e minunat ar trebui sa citesti, Pato.
  Mie nu mi-a scris niciodata vreun citat sau ceva dragut ori cat de cat original invatatoarea/diriginta pe cartile de la premiu. Dar prefer asa decat sa-mi puna ceva de pe net luat fara un scop anume…

  1. 🙂 imi plac lucrurile simple si din suflet :D, am avut niste profi tari ce sa zic …a si diriginta nici mie nu cred ca mi-a dat vreo carte nici in liceu nici in generala 😀

 5. Toate cărţile primite de mine au dedicaţie subiectivă 😀 Majoritatea oamenilor care mă cunosc ştiu că eu iubesc cărţile şi fiecare-mi scriu câte-un citat sau un gând de-al lor 😀

 6. Mie nu mi-a scris nimeni ceva asa de interesant pe vreo carte primita premiu ! Ma rog…eu premiu am luat mai mult in cls primare 1-3, ca dupa aia…mie d-na invatatoare mereu mi-a scris ceva de genul “pt rezultate deosebite la invatatura si purtare, elevului cls 1-a B, Eugen H Craciun”. Zau, eu nici pe carti primite cadou de la mama si tata sau Mos Craciun sau prieteni nu am avut ceva mai deosebit scris decat, “pt Eugen de la X”, sau “La multi ani !” + data.

  1. Destul de trist, nici eu nu-s genul care sa caute lucruri frumoase “citate” spre exemplu, insa imi place sa primesc, si apreciez foarte mult ba mai mult ma bucura un gand bun decat un cadou de pret( bine acum fie vorba intre noi intre o carte si o masina :))… desi poate cartea aia o sa poata sa ma ajute la un moment data sa castig si o casa si o masina 😀

  2. P.S. Oarecum off-topic Promo Carte: este larg anticipata publicarea unei carti de fictiune in septembrie a.c. atat in SUA cat si Europa, care va deveni accesibila pt cumparare si pe Amazon dot com pe hartie si in format kindle, si deja are niste cronici si critici extraordinar de favorabile in diverse reviste literare. Se numeste The People of Forever Are Not Afraid: a Novel, (tradus liber de mine, nu stiu daca f corect, Oamenii eterni nu au teama: un roman), scris de o autoare israeliana de origine etnica irakiana-romana in varsta de numai 24 de ani, Shani Boianjiu.

   O povestire mai scurta a acestei scriitoare a fost publicata recent in lb engleza in revista culturala The New Yorker, numita Metode de a suprima demonstratii, si poate fi citita aici, http://www.newyorker.com/fiction/features/2012/06/25/120625fi_fiction_boianjiu

Leave a Reply

Your email address will not be published.