Blogging

Statistici pe 2012 ale blogului!

384 de articole publicate vs 7559 comentarii aprobate

Ce inseamna un an intreg de pato.ro?
Conform Google Analytics asta:
Visits: 118,132
Unique Visitors: 95,079
Pageviews: 184,183
Pages / Visit: 1.56
Avg. Visit Duration: 00:01:41
Bounce Rate: 79.34%
% New Visits: 80.20%

Ce progres a avut blogul?
A crescut am de 3 ori si un pic intr-un an, dar asta doar in 2012! Eu am plecat de la 0…deci asta chiar inseamna ceva, chiar daca se intampla prin 2010.

Voi face comparatie intre 2 luni cu acelasi numar de zile, fiind doua extreme ianuarie inceputul lui 2012 si decembrie sfarsitul de an ( imi amintesc ca si in ianurie 2012 eram intr-o panta ascendenta totusi).

Ianuarie 2012

Visits: 7,889
Unique Visitors: 5,589
Pageviews: 15,113
Pages / Visit: 1.92
Avg. Visit Duration: 00:02:54
Bounce Rate: 68.96%
% New Visits: 68.12%

Decembrie 2012
Visits: 18,681
Unique Visitors: 16,594
Pageviews: 26,118
Pages / Visit: 1.40
Avg. Visit Duration: 00:01:14
Bounce Rate: 83.46%
% New Visits: 86.41%

In alta ordine de idei, a fost un an fabulos.

Un an 2013 mai bun va doresc si imi doresc si eu!

Tagged , ,

20 thoughts on “Statistici pe 2012 ale blogului!

 1. Desigur, este o crestere spectaculoasa. 🙂 Depinde la ce iti foloseste, fie pentru a-ti gadila orgoliul, fie te ajuta concret pentru castiguri mai mari(oferte mai multe pentru advertoriale, reclame etc) din blogging.

  Ieri am nimerit intamplator pe un top (bazat pe astfel de statistici) in care figura pe un loc fruntas blogul unui pusti de 14 ani care avea 3000 de unici zilnic. Sau pe aproape. Curioasa din fire, am accesat blogul sa vad ce poate scrie atat de interesant acest tip incat lumea sa-i ia cu asalt articolele. De fapt nu scria nimic… Posta episoade din seriale romanesti in voga.
  Intrebarea mea e urmatoarea:are sau nu are el un blog de succes? 😀
  Concluzie: doar CINE NU VREA nu are succes in blogging. Ma rog, termenul asta mi-a devenit dintr-o data neclar dupa topul vizualizat ieri.

  Pato, tu faci o treaba buna aici. Scrii articole originale, esti creativ, muncitor, perseverent si rezultatele nu au intarziat sa apara: vizitatori multi si comentatori(aproape la fel de multi). Felicitari!

  1. Sper ca s-a inteles bune ce termen mi-a devenit neclar. Este vorba de blogging. Nu stiu de ce aveam impresia, intial, ca asta presupune sa scrii articole. Care sa-ti apartina.

   1. Am inteles Nice, dilema ta este ce te face sau nu Blogger, dar ai vazut ca unele persoane nu ne recunosc nici pe noi ca fiind bloggeri! mai tii minte chiar si tu ai ridicat problema o data la tine pe blog.

  2. E discutabil ce face fiecare in viata, in online, pe blog sau pe site…am intra intr-o polemica fara sfarsit, cred ca fiecare face ce crede si ce stie.
   Poti sa nu consideri site-ul ala blog…poate ca nici n-ar merita sa fie publicat online fiindca nu produce nimic, doar copie insa asa este viata uneori nedreapta.

   Sper ca pato.ro pentru cititorii lui nu este chiar o pierdere de timp, si sper sa fie un timp bine consumat (fiindca timp castigat nu exista!)

 2. La Multi Ani Blogosferici Pato !

  Bounce rate e cam mare si cam multi vizitatori noi … 80% si 80% … poate trag eu concluzia gresita dar vizitatorii noi vin pentru ca blogul e bine optimizar dar nu prea stau mult si nu prea revin.

  1. Petre e relativa treaba… gandeste-te ca un blog generalist contine continut din foarte multe domenii, care poate n-au legatura unul cu altul. Sa zicem ca un om intra de pe google pe articol si-a rezolvat treaba si a plecat. Acum nu poti sa crezi ca daca te adresezi numai unei mici comunitati in timp, o data cu acumulare de continut foarte mult nu o sa ai vizite din motoarele de cautare, asta doar in cazul in care nu iti inscrii site-ul, forumul ori blogul, dar cine face asta?

   Cel mai bine e sa ajungi la un echilibru, dar echilibrul se atinge in timp… eu astept sa se se dezvolte si comunitatea de cititori fideli ai blogului, fiindca e drept ca a existat un boom de vizite de pe google care provoaca acel bounce rate slab.

   Dar iti zic daca subiectele ar avea legatura, adica daca as scrie de creioane colorate, cum ascuti un creion, cum folosesti radiera sa stergi ce ai scris cu creionul probabil oamenii ar umbla din pagina in pagina… dar nici la tine si nici la altii nu cred ca e mai roza situatia in cazul de fata… cel putin la vizitele venite din cautare organica.

   E destul de complicat… vom vedea cum vor evolua lucrurile anul asta.

   La Multi Ani!

   1. Cam asa arata situatia la mine:

    Visits: 29,268
    Unique Visitors: 19,020
    Pageviews: 133,236
    Pages / Visit: 4.55
    Avg. Visit Duration: 00:03:25
    Bounce Rate: 5.42%
    % New Visits: 64.78%

     1. Pe intregul anul 2012 … si nu e incredibil pentru ca am vizitatori putini da buni 🙂
      Hai ca o sa public maine pe blog ceva mai multe statistici.

 3. frumoase statistici, vezi cum faci să le dublezi, triplezi pe 2013! ce vroiam eu să-ți spun, bounce rate-ul, este cam mare, ia uite la petre ce bounce rate frumos are, vezi cum faci să-l mai micșorezi, ai atâta informație pe google pentru asta. mult succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published.