Blogging

Paradoxul bloggingului din anotimpul cald

Contrar aparentelor bloggingul vara se desfasoara in niste caracteristici mai slabe decat cel din anotimpul rece.
Sustin asta deoarece consider ca vara am mai mult timp liber, as putea scrie chiar mai multe articole, uneori chiar o fac, pot sa acord mai mult timp mediului online…lucru care se si intampla fiindca neavand alte obligatii si timp liber mai mult, trebuie sa se “verse” in ceva.

Chestia blogurile vara sunt pustii…”Fara blog viata e pustiu!”, ca sa fac o gluma proasta. Ideea e urmatoarea chiar daca bloggerii au si dedica mai mult timp articolelor, socializarii online si blogosferei in general cititorii si cei care comenteaza se imputineaza.

Pe mine ma bucura acest lucru, fiindca ma gandesc ca oamenii isi dezvolta activitati in mediul offline unde este cel mai sanatos, unde este recomandat de altfel…fiindca vara lumea iese din casa: la plimbare, la plaja, la piscina, la un fotbal, la agatat, la o terasa, la …

Nu poti condamna condamna oamenii ca “timpul tau liber” nu se pupa cu al lor… sau de faptul ca ei au nevoie de tine mai mult cand tocmai n-au “timp liber”, pentru a iesi din cotidian, pentru a se destresa, pentru a se informa, pentru a scapa de plictiseala din timpul orelor de curs, de servici, de scoala.
Oamenii vara nu se plictisesc, sau se plictisesc mai putin decat iarna…cam asa vad eu lucrurile.

E un lucru dovedit ca vara scade traficul, numarul de comentarii, etc.

Tagged , , ,

20 thoughts on “Paradoxul bloggingului din anotimpul cald

 1. 🙂 Iunie-iulie-august sunt lunile cu cel mai slab trafic. Asa se intampla in orice domeniu, nu doar pe blog.

  1. am observat si eu in ultimele 2 veri…chiar si acum, cand traficul a scazut dramatic fata de lunile din perioada rece, cand era aproape de 3 ori mai mare.
   Simt ca si comentariile se imputineaza, iar oamenii care raman activi prin online se concentreaza mai mult pe blogurile active…pentru a nu se plictisi de tot si as pierde speranta ori motivatia (dar oricum raman putini).

 2. Eu mai bantui odata la cateva zile blogurile, pentru ca efectiv nu mai am cheful ala asa de mare de a sta la calculator in perioada asta. E vara, caldura afara, soare si verde… vreme numai buna de iesit afara. Este un lucru normal, dupa mine…

  1. E ceva firesc, eu doar am remarcat asta si am scris despre…si eu prefer sa am alte activitati desi am foarte mult timp liber fata de zilele obisnuite.

 3. Blogul meu se bazeaza pe interactiune. In ideea asta a fost creat, de asta a si rezistat pana acum. Practic, fara cititori si comentatori eu sunt nevoita sa-mi inchid taraba. Si chiar o s-o fac pentru ca la mine traficul e undeva sub nivelul marii. O sa revin, probabil, la toamna. Daca se schimba ceva.
  Cum spuneam recent pe blogul tau, eu nu scriu pentru a da sfaturi si pentru a-mi fi admirate articolele. Si nici texte informative nu public.

  1. Dar tu te plangi nice de lipsa de interactiune pe blog…tu ai aproape sute de comentarii la fiecare articol publicat chiar si cand ti-e mai greu.

 4. Pai vara sunt concediile, e normal ca blogurile sa nu fie atat de populate si traficul sa scada.
  In plus, multi au examene, bac etc.

 5. nu stiu cat % influenteaza caldura insa stiu ca eu unul m-am cam saturat de blog. nu mai am chef sa scriu nimic… si daca scriu ceva who gives a shit about it? nu mai am nici timp nici chef.

 6. La blogurile de calatorii nu e chiar asa fiindca lumea vara calatoreste deci cauta informatii! Pe cand iarna bloggari sunt mai activi si echilibreaza oarecum! La noi nu se simte asa tare

 7. Eu spre exemplu am o gramada de treburi pe acasa, de multe ori intru in casa dupa ora 20, cand sunt super obosit si nu mai am chef de nimic, as mai vrea sa scriu cate ceva pe blog, dar nu am ce sa fac, ma trantesc in pat si adorm…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *