Blogging

Nu-mi spuneți că nu v-am zis! Dublul standard 1.1.

Alaltăieri vă expuneam părerea mea despre dublul standard. Poate nu ați înțeles nimic din ultimul articol, ăla cu “vreau egalitate, dar nu pentru căței“, l-am pus ca să nu scriu acest articol la patimă. Poate greșeam abordarea, sau aveam o atitudine care nu cred că mă reprezintă.

Ce ziceam este că unii sau mai mulți “importanți” din social media o ard cam așa:

A se citi cu atenție cuvânt cu cuvânt extrasul din articolul cu dublul standard.

Ieri învârtindu-mă prin online, dau pe Facebook de următorul mesaj:

Îi las un comentariu și întru să citesc articolul pe blogul domnului în cauză.

Sincer mi se pare instigare împotriva unei caste profesionale, o astfel de abordare. Unde mai pui că, “monseorul”, nu a pomenit nicăieri de excepțiile care sunt o realitate și în rândul medicilor. Excepțiile medicale: sunt medici, asistente, personal auxiliar care suferă de boli cronice, care sunt însărcinate sau alăptează, etc. Ups! Sunt și medicii oameni ca noi ceilalți, “cățelușii”?

Unde mai pui că abordarea domnului chiar pare una precum am menționat în ultima remarcă de pe Facebook: care amintește de practici istorice precum: inchiziția, comunismul și altele. Și îmi amintește de un caz din primăvară, din Galați, unde o asistentă era umilită, hăituită de comunitate, adică de vecinii de bloc, fiindcă lucra într-un centru COVID19, abordare mi se pare similară doar că acum este oarecum direcționată altfel spre cadrele medicale! Imaginea aia, cu arătatul cu degetul, fix asta îmi inspiră, alăturat de mesajul text, evident!

Între timp scrisesem un comentariu similar la el pe blog:

La remarca lui papi, i-am răspuns că am probleme cu punctuația și aici pe blog și am menționat faptul că proiectul are peste 10 ani și nu trăiesc din asta.

Domnul blogger mi-a șters cel de-al doilea comentariu, m-a făcut un fel de Nostradamus!

Modul meu de adresare a fost strict politicos. Lucru pe care îl veți vedea mai jos, fiindcă i-am mai scris un mesaj pe care firește nu l-a publicat.

Dar ce înțelegem din abordarea dansului?

Se crede superior. Se grăbește să jignească și să pună pumnul în gură. Are abordarea pe care am menționat-o în articolul despre dublul standard.

Ce îl face pe domnul blogger să se simtă superior?

Traficul, numărul de persoane care îi agreează gândirea, faptul că are impresia că el gândește restul fiind analfabeți funcționali. Faptul că spre deosebire de el, pe mine nu mă citește nimeni!

Despre ce link vorbește?

N-am pus niciun link în articol, în WordPress la comentarii, pe rândul trei după nickname și adresa de email ai posibilitatea sa pui un link. Ei bine link-ul ăla l-a scos, și a trebuit să menționeze.

Nu am fost și nu sunt deacord cu astfel de abordări, unde mai spui că el in articol menționează că medicii sunt șpăgari (generalizează firește, nu zice “unii”). Dar aici este un alt subiect, pe care îl voi aborda altă dată.

Vă las cu ultimul comentariu pe care i l-am lăsat dar nu a dorit să-l publice:

Nu asta este problema! Problema apare când vezi doar negru și alb, în lumea noastră mai există nuanțe, culori.
Nu am jignit pe nimeni, cu atât mai puțin pe tine/dumneavoastră. Când m-am adresat cu “prietene”, în momentul adresării directe și cu “Dl Vasilescu” când m-am adresat lui @papi.
Dar uite îmi cer scuze public aici, pe blogul tau elevat, te rog sa accepți scuzele și faptul că există pe lume și alte moduri de trai, gândire, etc. diferite de ale mele, ale dumneavoastră!
Este normal sa instigi lumea împotriva unei caste profesionale? 
Nu toți medicii sunt specialiști/ cercetători de avangardă în biotehnologii medicale, cum bănuiesc că nici noi doi nu suntem. Este “normal” sau uite “natural”, dacă nu îți place termenul, ca unii oameni să-și pună întrebări, să ezite, la ceva ce domnia ta vrea “impus” dar ei nu stăpânesc.
Nu toți medicii chiar dacă sunt intelectuali: au sau nu au permis de conducere, nu toți medicii cred sau nu cred în Divinitate (indiferent de religie), exemplele pot continua, nu toți piloții cosmici s-ar urca într-o navetă spațială proiectată și construită de compania lui Elon Musk.
Sunt și medici care au afecțiuni și fug, evită sau amână să devină pacienți. Așadar sa nu uitam că medicii fumează, cum am cataloga asta!?

Poate trebuia să zic “nu este normal”, dar m-am aprins. Totuși este clar că am făcut referirea strict la acel mesaj. Nu sunt un cititor frecvent, al domnului în cauză. Aaa, dacă te simți jignit de remarca: “Ai o gândire de secol XII, erai bun de inchizitor, dacă nu de vrăjitoarea de pe rug”. Înseamnă că nu înțelegi că dacă erai “părerolog de serviciu”, ca și mine/ “influencer” ca dumneata (că așa văd că pretinzi) în acele vremuri, contextual vorbind, erai ori aia, ori cealaltă. Nu exista cale de mijloc, cum nu există cale de mijloc în mesajul instigator “la ură” împotriva unei caste profesionale. A venit domnul și cititorii cu puterea like-urilor și comentariilor lor aplicând astfel presiune, stres pe medici (asta dacă mesajul lui reușește să părăsească bula). Felicitări!

Cine a făcut medicina a jurat să ajute pacienții, nu să execute ordinul venit la îndemnul unui domn cu blog! Medicii militari “trebuie” să execute că de aia s-au încadrat, și asta doar dacă le ordonă superiorii.

Înțeleg că “ar fi bine” , “ar fi recomandat”, “dacă s-ar întâmpla”, ar da bine și s-ar vaccina mai mulți indivizi. Cred și eu asta și aș fi înțeles mesajul, dar să ne limităm la ce spune constituția până ajungem la un regim autoritar condus de domnul blogger V!

Tagged , ,

3 thoughts on “Nu-mi spuneți că nu v-am zis! Dublul standard 1.1.

 1. N-are rost sa iti bați capul. E dus cu pluta și în ultima vreme are apucături clare de dictator, fiind secondat de haita care se gudura pe pagina lui, ce aplaudă cu limba scoasa la orice inepție scoate conducătorul.
  Daca inițial era doar speriat și scria cum stătea ca un șobolan în casă spălând pana si fructele cu detergent, nu care cumva sa ia virusul minune, acum a ajuns la gradul în care scuipa cu pedepse și “ar trebui să-uri” în toate părțile, fiindcă evident EL e modelul întregii tari. Dar ce zic al tarii, al întregii planete….
  Si evident, șterge tot ce nu ii convine, ori înjura, pentru ca atata il duce capul. Dacă nu e ca el nu e bine, indiferent câte argumente aduci și indiferent cum vorbești, invariabil te va jigni în ultimul hal. Inclusiv cu câțiva din vechii comentatori, când nu PREA au fost de acord în câteva dăți, deja i-a luat la șto, fără sa tina cont ca “se știau” de atâta vreme.
  Pentru ca asta e el, un țăran de oraș cu impresii de mare scriitor. Un mânuțe moi ce detine adevărul absolut.
  De acolo și jignirea adusa la adresa blogului tău, care evident, e un rahat în comparație cu sclipirea de geniu care e acolo la el… Spune multe despre educația lui, dar mai ales despre caracter. Mai intru o data la 3, 4 săptămâni sa vad cat de mult a mai avansat în aroganța din ultima vreme, insa de comentat nu îmi mai bat capul. În scurta vreme nu voi mai intra deloc fiindcă nu vreau sa fiu parte din acele mii care i se contorizează. Oricum, nu e singurul cu atitudinea asta, mai e unul care tot asa suferă de șefie, doar ca ala nu prea mai are nici cititori și nici comentatori și…cam asta e rezultatul ingamfarii și dorinței de a iti impune părerea.

 2. Pato, îți dau dreptate și nu prea. Din ce înțeleg eu, omul și-a spus pe blogul LUI părerea despre un anumit subiect. La fel cum faci și tu pe blogul TĂU. Este bună sau rea părerea ta, e a ta și o citesc cei care doresc, nu poți obliga pe nimeni. Cei care ajung accidental și nu sunt de acord pot părăsi oricând blogul și nu mai revin. Corect?

  Blogurile sunt paginile noastre pe care scriem ce vrem. Eu pot avea o părere cu care tu să nu fii de acord, iar eu îți pot accepta sau nu un comentariu negativ pentru că este blogul MEU. La fel și tu pe al TĂU.

  Greșesc cu ceva?

  1. Da și nu. Din moment ce nu este un jurnal secret al minții tale și îți faci publice ideile, este moral să accepți pe blog doar sa fii pupat ? Știu că place fiecăruia să îi fie validate opiniile, chiar și mie, toți suntem oameni, toți greșim. Și eu greșesc.

   Dar când văd idei radicaliste, că este de partea binelui sau a râului radicalismul în sine consider că face rău.

   Acum merg și pe ideea lui eRedoo și Ice, asta cu accidental e relativă, când scrii pentru bula ta, e mișto că mereu primești numai de bine, dar riști stand doar acolo să devii rupt de realitate, realitatea este oricum relativă, cum sunt și dreptatea și alte valori morale. In alte timpuri, în alte zone, cum procedăm noi n-ar fi moral ci din contră. Societatea a evoluat și evoluează nu neapărat, nu mereu în bine.

   De la a expune niște păreri contrare unei păreri, pe tonul pe care l-a propus: acid și totodată scandalos (fiindcă hate-ul produce trafic, știm și noi știe și el) la jigniri și trimiteri către familie.

   Nu scriem absolut ce vrem, ar trebui să existe o autocenzură. Deși observ în multe rânduri că ea nu mai există, în diferite proiecte online.

Leave a Reply

Your email address will not be published.